Om de afaceri, reţinut de DNA după ce a încercat să mituiască un director de la Romgaz

Om de afaceri, reţinut de DNA după ce a încercat să mituiască un director de la Romgaz

Un om de afaceri a fost reţinut de procurorii DNA sub acuzaţia că i-a promis unui director de la Romgaz suma de 200.000 de euro, pentru ca acesta din urmă să aprobe cumpărarea de către compania de stat a unui teren de la o firmă privată.

Potrivit unor surse judiciare, directorul de la Romgaz l-a denunţat pe omul de afaceri la DNA, acesta din urmă fiind prins în flagrant cu o parte din bani.

DNA a anunţat, printr-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Conform DNA, în perioada 28 aprilie - 11 mai, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcţie de conducere într-o companie naţională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania naţională respectivă în calitate de cumpărător şi o firmă privată în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziţionarea, de către compania naţională, a unei suprafeţe de teren.

La data de 11 mai, inculpatul i-a dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, precizează DNA.

Omul de afaceri urmează să fie prezentat marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”