Omicron: Coreea de Sud înăspreşte măsurile antiepidemice după confirmarea a şase cazuri de infectare cu noua variantă

Omicron: Coreea de Sud înăspreşte măsurile antiepidemice după confirmarea a şase cazuri de infectare cu noua variantă

Coreea de Sud a anunţat vineri că extinde utilizarea paşaportului de vaccinare în spaţii publice precum restaurante şi săli de cinema, şi coboară limita de participare la reuniuni private, pe fondul unei creşteri a numărului de contaminări cu coronavirus şi al primelor şase cazuri confirmate de infectare cu varianta Omicron, transmite Reuters.

De asemenea, autorităţile au ridicat vineri regula exceptării de la carantină a călătorilor complet vaccinaţi care intră în ţară, impunând intrarea în izolare timp de zece zile a tuturor pasagerilor.

Persoanele care vor să aibă acces în 14 categorii de locuri publice, printre care cele din industriile ospitalităţii şi divertismentului, vor trebui să facă dovada vaccinării sau a unui test negativ la coronavirus, a afirmat prim-ministrul Kim Boo-kyum, într-o şedinţă a grupului de răspuns la epidemie, prezentând planul de reducere a riscului de transmitere comunitară.

Populaţia va avea la dispoziţie o săptămână pentru a se obişnui cu noile reguli.

Deşi până acum oamenilor li se cerea să prezinte paşaportul de vaccinare în spaţii cu risc ridicat, precum săli de sport, saune şi baruri, este pentru prima dată când măsura este extinsă la restaurante şi cafenele.

Începând din februarie, orice persoană cu vârsta peste 12 ani va trebui să arate un paşaport de vaccinare. Guvernul a decis să coboare pragul de vârstă, stabilit în prezent la 17 ani, pentru a-i încuraja pe adolescenţi să se vaccineze, dat fiind că tinerii sub 18 ani reprezintă 20% din numărul total al persoanelor infectate, a explicat ministrul sănătăţii, Kwon Deok-cheol.

Limita de participare la adunări private a fost redusă la şase persoane în regiunea capitalei Seul şi la opt în afara ei, a indicat premierul.

Coreea de Sud a confirmat până acum şase cazuri de infectare cu varianta Omicron, după ce un cuplu complet vaccinat a fost testat pozitiv după ce a revenit din Nigeria săptămâna trecută.

Pacienţii fie sunt asimptomatici, fie au simptome uşoare precum dureri de cap, stare subfebrilă, ameţeli şi dureri în gât, a indicat Agenţia pentru prevenirea şi controlul bolilor (KDCA).

Autorităţile sanitare din oraşul Incheon testează în prezent 400 de persoane care au participat la o slujbă religioasă împreună cu un membru de familie, testat deja pozitiv la coronavirus, al unei persoane infectate cu Omicron.

Potrivit ministrului sănătăţii, sud-coreenii nu vor fi obligaţi să facă dovada vaccinării pentru a asista la slujbe religioase, nunţi, funeralii sau pentru a avea acces în parcuri tematice sau frizerii.

KDCA a raportat joi 4.944 de cazuri noi de COVID-19, în uşoară scădere faţă de miercuri, când anunţase 5.266.

Coreea de Sud a vaccinat cu schema completă 91,6% din populaţia adultă, însă deocamdată doza booster a fost administrată doar unui procent de 8,1% dintre locuitori.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 „Miros oribil” / Soția unui fotbalist de la Mondial, acuzații jignitoare în Qatar