OMV Petrom a plătit 370 milioane de lei taxe suplimentare la buget, din care 162 milioane de lei, taxa de stâlp

OMV Petrom a plătit 370 milioane de lei taxe suplimentare la buget, din care 162 milioane de lei, taxa de stâlp

OMV Petrom a plătit în primul semestru taxe suplimentare la bugetul de stat în valoare de aproximativ 370 de milioane de lei, din care 162 milioane de lei au reprezentat taxa pe stâlp.

OMV Petrom a plătit 370 milioane de lei taxe suplimentare la buget, din care 162 milioane de lei, taxa de stâlp (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Pentru taxa pe construcţii speciale (taxa de stâlp), de 1,5% din valoarea contabilă brută, compania a plătit în primele şase luni 162 milioane de lei. De asemenea, OMV Petrom a plătit în intervalul analizat alte 219 milioane de lei în contul altor taxe şi impozite.

OMV Petrom a achitat în primul semestru taxe şi dividende totale de 5 miliarde de lei, echivalentul a 11,3% din veniturile bugetului de stat, se arată într-un comunicat al companiei.

Impozitul pe veniturile suplimentare este echivalentul a 60% din veniturile obţinute în urma liberalizării preţului gazelor naturale.

Compania arată că din cauza taxelor suplimentare planurile de investiţii sunt sub presiune, în timp ce câştigurile aferente liberalizării preţului gazelor au fost neutralizate.

OMV Petrom a înregistrat în primele şase luni vânzări de 10,72 miliarde lei, în scădere cu 7% faţă de rezultatul din primul semestru al anului trecut, şi a avut un profit net de 1,9 miliarde de lei, mai mic cu 22%, a anunţat marţi compania.

Societatea a raportat pentru perioada ianuarie-iunie 2013 un profit net de 2,43 miliarde de lei.

OMV Petrom precizează că acest profit este atribuibil actionarilor OMV Petrom excluzând elementele speciale.

Profitul net atribuibil acţionarilor OMV Petrom SA după deducerea profitului net atribuibil interesului minoritar a fost în primul semestru de 1,38 miliarde de lei, mai mic cu 42% faţă de nivelul de 2,39 miliarde de lei înregistrat în primele şase luni ale anului trecut.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Reacția unui american care a luat prânzul într-un resturant din România. „Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva!”

4 Imagine de o sută de puncte cu Cherecheș prins în Augsburg, Germania

5 VIDEO „L-am considerat fratele meu, venea la noi acasă”