Opozantul rus Aleksei Navalnîi acuză un vicepremier că a fost corupt de oligarhul Oleg Deripaska

Opozantul rus Aleksei Navalnîi acuză un vicepremier că a fost corupt de oligarhul Oleg Deripaska

Mai mult de un milion de internauţi au vizionat vineri, la mai puţin de 24 de ore de la postarea online, un film-anchetă al opozantului rus Aleksei Navalnîi, în care un influent vicepremier este acuzat că ar fi beneficiat de 'atenţii' din partea miliardarului Oleg Deripaska, informează AFP.

Înregistrarea video, bazată în special pe imagini filmate de o tânără prezentată de opozantul rus drept prostituată, îl arată pe oligarh, proprietarul gigantului de aluminiu Rusal, petrecând pe un iaht împreună cu un bărbat ce seamănă foarte tare cu Serghei Prihodko, vicepremier şi şef de cabinet al guvernului rus.

Potrivit lui Aleksei Navalnîi, croaziera celor doi bărbaţi a avut loc pe iahtul lui Oleg Deripaska în 2016, în largul Norvegiei.

'Oligarhul îmbarcă un oficial de rang înalt pe iahtul său: aceasta este mită', acuză opozantul numărul unu al Kremlinului. Înregistrarea video, postată joi pe YouTube, număra deja peste 1,2 milioane de vizualizări.

În filmul postat, Aleksei Navalnîi îl acuză de asemenea pe Serghei Prihodko că este proprietarul unor locuinţe luxoase în Moscova şi împrejurimi, care nu poate fi justificată prin veniturile sale în diferite posturi de consilier şi înalt funcţionar, ocupate de aproape 20 de ani succesiv în timpul preşedinţiilor lui Boris Elţin şi Vladimir Putin.

Aceste imagini au fost postate pe contul său de Instagram de o tânără care se prezintă ca Nastia Râbka şi care a devenit cunoscută după ce a scris o carte în care povesteşte cum să seduci bărbaţi bogaţi. Ea a postat pentru cei peste 50.000 de abonaţi ai săi de pe reţeaua socială fotografii cu ea goală sau chiar făcând sex.

Un purtător de cuvânt al lui Oleg Deripaska a declarat pentru AFP că filmul lui Aleksei Navalnîi este 'rodul imaginaţiei unor persoane în cadrul unei campanii menite să-i discrediteze reputaţia'. Oligarhul 'îşi va apăra onoarea şi demnitatea în faţa justiţiei', a adăugat sursa.

Oleg Deripaska, al cărui holding Rusal a fost introdus pe Bursa din Londra în noiembrie anul trecut, face parte dintre oligarhii care s-au îmbogăţit în anii ce au urmat prăbuşirii URSS. Rămas un apropiat al lui Vladimir Putin, averea sa este estimată la peste 6 miliarde de dolari.

Oleg Deripaska a fost de asemenea un apropiat al fostului şef de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, inculpat în ancheta din SUA cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane. Oleg Deripaska s-a oferit să colaboreze în această anchetă, asigurând că dispune de 'dovezi ce demonstrează' că Rusia nu a contribuit la alegerea lui Donald Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...