Opozantul rus Aleksei Navalnîi, reţinut la Moscova

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, reţinut la Moscova

Aleksei Navalnîi, principalul opozant rus faţă de regimul lui Vladimir Putin, a fost reţinut sâmbătă la Moscova, a anunţat pe Twitter purtătoarea lui de cuvânt, Kira Iarmiş, relatează Reuters.

Iarmiş a afirmat că Navalnîi a fost reţinut sâmbătă în faţa locuinţei sale din motive necunoscute.

"Navalnîi a fost arestat acum două ore în faţa locuinţei sale. El se află acum la secţia de poliţie Danilovski (la Moscova). Ei nu au spus motivul pentru care l-au arestat. I-au luat telefonul", a scris purtătoarea de cuvânt a opozantului rus la începutul după-amiezii.

Aleksei Navalnîi (42 de ani) şi-a intensificat în ultimele luni acţiunile menite să facă presiuni asupra Kremlinului, după ce a fost declarat ineligibil pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie, câştigate fără nicio surpriză de Vladimir Putin. Aceste manifestaţii au atras în special numeroşi tineri, care distribuie intens pe reţelele sociale anchetele lui Navalnîi asupra corupţiei elitelor.

Aceste anchete l-au costat pe Aleksei Navalnîi mai multe perioade de detenţie. În 14 iunie, el a fost eliberat după ce a ispăşit 30 de zile de detenţie pentru că a organizat o manifestaţie neautorizată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro