Opt persoane au murit în Africa de Sud, după ce au fost împușcate în timpul unei petreceri

Opt persoane au murit în Africa de Sud, după ce au fost împușcate în timpul unei petreceri

Opt persoane au fost ucise și alte trei au fost rănite după ce mai mulți bărbați înarmaţi au deschis focul, duminică, asupra unui grup de persoane care participa la o aniversare într-o zonă urbană din Africa de Sud, conformează AFP.

Opt oameni au fost uciși în timp ce participau la o petrecere

Proprietarul casei îşi sărbătorea ziua de naştere, atunci când doi necunoscuţi înarmaţi au intrat pe proprietatea lui şi au început să tragă asupra invitaţilor", a precizat poliţia sud-africană într-un comunicat. Incidentul a avut loc duminică seara, în oraşul portuar Gqeberha, în partea de sud a țării, denumit mai demult Port Elizabeth.

Bărbaţii înarmaţi „au tras la întâmplare asupra invitaţilor", a declarat poliţia. „Opt persoane au murit, în timp ce alte trei luptă încă pentru viaţa lor la spital. Proprietarul casei se numără printre persoanele decedate", au mai anunțat reprezentanții Poliției.

Atacurile cu arme de foc au loc cu regularitate în Africa de Sud

Motivul atacului este deocamdată necunoscut.

Incidentul a avut loc în „township", care se referă la zonele urbane (îndeosebi subdezvoltate), care, în timpul apartheidului, erau rezervate persoanelor de culoare din Africa.

Nomthetheleli Mene, şeful poliţei din provincia Eastern Cape (Capul Oriental), a condamnat atacul, pe care l-a calificat drept „dispreţ neruşinat faţă de viaţa umană".

A fost declanşată o anchetă şi este în curs o urmărire pentru găsirea autorilor atacului, a mai informat poliţia.

Ministrul sud-african al Poliţiei, Bheki Cele, şeful Poliţiei Naţionale, Fannie Masemola, precum şi experţi în criminalistică urmează să se deplaseze luni dimineaţa la locul atacului.

Atacuri cu arme de foc au loc cu regularitate în Africa de Sud, ţară ce înregistrează una dintre cele mai ridicate rate de omucideri din lume, alimentată de violenţa bandelor şi de consumul de alcool.

În 2022, în Africa de Sud au avut mai multe atacuri cu arme de foc ce s-au soldat cu aproape 20 de morţi, în baruri din suburbii muncitoreşti din Johannesburg şi oraşul Pietermaritzburg.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...