Orașul Bahmut, tot mai încercuit de forțele rusești. Prigojin susține că luptele se duc deja în cartierele din nord

Orașul Bahmut, tot mai încercuit de forțele rusești. Prigojin susține că luptele se duc deja în cartierele din nord

Forțele rusești continuă să facă mici progrese în tentativa de a încercui oraşul Bahmut, situat în regiunea Donețk, transmite Ministerul britanic al Apărării. În același timp, șeful mercenarilor Wagner, oligarhul rus Evgheni Prigojin, susține că luptele se dau deja în partea de nord al acestui oraș din estul Ucrainei.

Imagine din Bahmut FOTO Profimedia

Cele două drumuri principale de acces spre Bahmut se află acum sub ameninţarea directă a bombardamentelor ruseşti, iar o altă rută este controlată de Wagner, relatează Agerpres .

„Chiar dacă rămân mai multe rute alternative de aprovizionare a forţelor ucrainene, Bahmut este din ce în ce mai izolat”, menţionează Ministerul britanic al Apărării.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că situația de pe linia frontului devine „tot mai complicată”.

Armata rusă, sprijinită de Wagner, încearcă încă din vară să cucerească orașul Bahmut, distrus în mare parte şi transformat în fortăreaţă.

Forțele ruse au obţinut mici câştiguri teritoriale în ultimele săptămâni în împrejurimile Bahmutului, cu speranţa de a sparge apărarea ucraineană, capturând mai ales oraşul Soledar, la nord, şi satul Blagodatne.

„Lupte crâncene au loc în cartierele din nordul Bahmut, pentru fiecare stradă, pentru fiecare imobil, pentru fiecare casă a scărilor”, a susținut duminică Evgheni Prigojin, ai cărui oameni sunt în prima linie.

„Forţele armate ucrainene nu bat în retragere. Ele se bat până la ultimul om”, a adăugat Prigojin, citat de serviciul său de presă pe Telegram.

Statul Major al Ucrainei a confirmat, fără să detalieze, că se dau lupte şi bombardamente în mai multe puncte din estul ţării, unde cel puţin patru civili au fost ucişi şi 11 răniţi în ultimele 24 de ore.

Situaţia este la fel de complicată la Vuhledar, unde trupele ruse sunt în ofensivă şi la Liman, oraş cucerit de la ruşi în cursul unei contraofensive ucrainene în vara anului trecut.

„Ocupanţii îşi mobilizează din ce în ce mai mult forţele pentru a ne sparge apărarea”, a precizat Volodimir Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...