Orban: Comisia de la Veneţia i-a răspuns domnului Iordache că aşteaptă solicitarea Guvernului pentru asistenţă

Orban: Comisia de la Veneţia i-a răspuns domnului Iordache că aşteaptă solicitarea Guvernului pentru asistenţă

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Băileşti, că oficialii Comisiei de la Veneţia i-au răspuns deputatului PSD Florin Iordache că nu este el cel care, instituţional, poate să apeleze la această comisie pentru a solicita asistenţă în elaborarea modificărilor la legile justiţiei şi că aşteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor.

"Trebuie să ştiţi că domnul Iordache a solicitat în plenul Comisiei de la Veneţia asistenţa comisiei în elaborarea modificărilor la lege pentru transpunerea în legislaţie a recomandărilor acesteia. Evident că oficialii Comisiei de la Veneţia i-au răspuns domnului Iordache că nu este el cel care, instituţional, poate să apeleze la Comisia de la Veneţia ca să asiste procesul de elaborare şi i-a zis că aşteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor. Ne pasc pericole uriaşe în cazul în care în ceasul al doisprezecelea nu se vor trezi aceşti indivizi certaţi cu legea, certaţi cu democraţia", a spus Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

Orban a reafirmat că PNL pregăteşte un proiect de lege de transpunere a recomandărilor de la Veneţia în cele trei legi ale justiţiei.

"În privinţa Codului de procedură penală (CPP), readuc aminte că în urma atacului la CCR realizat de preşedintele României şi de PNL, 64 de prevederi din cele 99 de modificări au fost declarate neconstituţionale. Evident, şi în privinţa CPP ne vom mobiliza pentru a asigura înlocuirea acestor modificări, iar în privinţa Codului penal (CP) solicităm din nou CCR să amâne pronunţarea şi să trimită cele 5 întrebări preliminare formulate de experţii PNL la Curtea de Justiţie a UE, astfel încât în pronunţarea Curţii să avem şi punctul de vedere al Curţii de Justiţie a UE. Cu siguranţă, în cazul în care preşedintele va declanşa consultări, vom fi prezenţi şi vom pune umărul ca legile justiţiei, CP şi CPP să fie făcute în conformitate cu reglementările de la nivelul european, pentru a asigura o justiţie independentă", a mai spus preşedintele PNL. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...