Orban: Consultarea CSM pe tema Secţiei speciale, după alegerile din cadrul Consiliului

Orban: Consultarea CSM pe tema Secţiei speciale, după alegerile din cadrul Consiliului

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că, pentru încheierea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, România va trebui să transpună în practică recomandările privind Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), iar o consultare a Consiliului Superior al Magistraturii pe această temă va avea loc abia după finalizarea alegerilor din cadrul CSM.

Precizările au fost făcute de Orban în cadrul unei conferinţe de presă, după ce a fost întrebat de ce în pachetul pe care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea nu au fost incluse şi prevederi referitoare la SIIJ.

"Este în curs de consultare a magistraţilor, consultare care a fost iniţiată de Ministerul Justiţiei, tema aceasta. Dacă în celelalte privinţe există un punct de vedere exprimat de CSM, la CSM ştiţi foarte bine că urmează să aibă loc alegeri şi vom face consultarea Consiliului Superior al Magistraturii după ce vor avea loc aceste alegeri. Evident, ceea ce am spus cu toate ocaziile: obiectivul nostru este acela de a face paşi înainte pentru a ajunge cât mai repede la încheierea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România, iar pentru atingerea acestui obiectiv va trebui sa transpunem în practică recomandările formulate de Comisia Europeană în cuprinsul raportului privind MCV, inclusiv cele legate de Secţia specială", a afirmat liderul PNL.

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut luni acordul Biroului Politic Naţional al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pentru prorogarea termenelor de intrare în vigoare a unor prevederi din domeniul Justiţiei, precum şi pentru modificarea unor prevederi ale OUG 114.

El a menţionat că, în cazul în care Parlamentul nu va vota iniţiativa legislativă a liberalilor privind abrogarea recursului compensatoriu, această prevedere va fi inclusă într-un proiect pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia