Orban: Este important ca România să beneficieze de o alocare din bugetul UE care să ţină cont de realităţile existente

Orban: Este important ca România să beneficieze de o alocare din bugetul UE care să ţină cont de realităţile existente

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că este important ca ţara noastră să beneficieze de o alocare din bugetul UE care să ţină cont de realităţile existente.

"La întâlnirea mea cu preşedintele Comisiei Europene am abordat mai multe subiecte, în primul rând bugetul UE. Am reiterat punctele noastre de vedere referitoare la buget. (...) Pentru noi este extrem de important ca România să beneficieze de o alocare bugetară care să ţină cont de realităţile existente în ţara noastră. Am abordat şi problema Pactului Verde, Green Deal, mai ales din perspectiva costurilor care vor apărea pentru atingerea obiectivelor care sunt stabilite la nivel european. Am menţionat faptul că există în fiecare ţară o situaţie specifică, fiecare ţară are o capacitate diferită de a putea face faţă investiţiilor care sunt necesare şi susţinerii programelor necesare pentru a atinge obiectivele şi mai ales pentru a combate eventualele efecte negative care pot apărea din punerea în practică a obiectivelor stabilite în Pactul Verde", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Reprezentanţa permanentă a României pe lângă UE.

În acest sens, şeful Guvernului a spus că a transmis opinia Executivului de la Bucureşti şi referitor la ''fondul pentru o tranziţie justă'', care trebuie să fie "un real suport pentru statele membre".

Punctual, Orban a arătat că a vorbit, în acest context, despre "susţinerea companiilor care au nevoie de retehnologizare", dar şi despre "introducerea altor regiuni". "De exemplu, cum e cazul României, a regiunii Valea Jiului, care va fi afectată de măsurile şi de obiectivele care trebuie atinse, ca urmare a Pactului Verde", a adăugat Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA