Orban: Negocierea pentru viitorul Guvern se face după ce cade Cabinetul Dăncilă

Orban: Negocierea pentru viitorul Guvern se face după ce cade Cabinetul Dăncilă

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, că negocierea pentru un guvern fără PSD va începe după ce cade Cabinetul Dăncilă și că, în ultimă instanță, președintele desemnează candidatul de premier care poate forma o majoritate, scrie G4Media .

Ludovic Orban a spus că discuțiile între partide despre un nou premier, în eventualitatea trecerii moțiunii de cenzură, nu trebuie să aibă loc înaintea căderii Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Liderul PNL a subliniat că prioritatea o reprezintă înlăturarea de la putere a unei guvernări nocive. El a spus că, prin votul dat la alegerile europarlamentarii, românii au arătat că vor să scape de guvernarea PSD, iar PNL a anunțat din timpul campaniei că este pregătit să își asume guvernarea.

„Eu nu sunt dispus să renunț la susținerea acestei moțiuni de cenzură. Sunt două etapte distincte, prima etapă este votul la moțiunea de cenzură, a doua etapă constituirea unui nou guvern, în cazul în care moțiunea de cenzură trece”, a arătat Ludovic Orban.

El a precizat că liberalii vor negocia cu toate partidele și parlamentarii, cu excepția celor de la PSD.

„Vom încerca să negociem inclusiv cu grupurile parlamentare ale ALDE”, a precizat liderul PNL.

Ludovic Orban a amintit că el este propunerea PNL pentru funcția de premier, dar că nu se cramponează de o funcție și că la negocierile dintre partide, în eventualitatea căderii Guvernului Dăncilă, vor fi propuneri de prim-ministru și din partea altor partide.

„După căderea Guvernului vor exista negocieri. La aceste negocieri sigur că vor exista mai multe formule posibile, mai mulți candidați de premier. Până la urmă, președintele va alege în ultimă instanță să propună un candidat de premier care are șansa de a forma o majoritate parlamentară. Asta stă în puterea președintelui”, a spus Orban.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”