Orban: Preşedintele Iohannis a ales interesul României în detrimentul interesului personal

Orban: Preşedintele Iohannis a ales interesul României în detrimentul interesului personal

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni cu privire la decizia preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA că şeful statului a ales interesul României în detrimentul interesului personal.

"PNL a luat act de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a pune în practică decizia Curţii Constituţionale a României. Suntem convinşi că preşedintele a analizat situaţia şi a avut motive puternice pentru a lua această decizie. Din punctul nostru de vedere, preşedintele a ales între interesul personal şi interesul României a ales interesul României pentru că în cazul în care nu ar fi pus în practică decizia CCR România putea fi expusă riscului declanşării unor evenimente care să creeze tulburări sociale, care să separe societatea românească, să dea naştere la diviziune şi la conflicte sociale, să afecteze grav imaginea României în lume şi, de asemenea, să pună sub semnul întrebării buna exercitare de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", a spus Orban, la Parlament.

El a subliniat că preşedintele Iohannis este şi va fi un "susţinător al luptei împotriva corupţiei, al independenţei justiţiei, al democraţiei, al traiectoriei euro-atlantice a României, un susţinător al drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, oneşti şi care respectă legea şi au nevoie de o nouă guvernare".

"PNL va continua lupta cu clanul Dragnea, cu majoritatea guvernamentală actuală care vrea să îngroape România. PNL se va bate cu toate armele aflate la dispoziţie, utilizând toate procedurile pentru a atinge câteva obiective fundamentale: neintrarea în vigoare a legilor Justiţiei, a Codului penal şi a Codului de procedură penală, stoparea agresiunii permanente a majorităţii guvernamentale împotriva instituţiilor statului, a bunei funcţionări a democraţiei în România. PNL se va bate pentru menţinerea fermă a României în familia naţiunilor dezvoltate, va milita ferm pentru menţinerea angajamentelor noastre ca stat al UE, ca stat al NATO şi pentru punerea în practică a Parteneriatului strategic cu SUA", a adăugat liderul PNL.

Ludovic Orban a transmis un avertisment şi un apel.

"Îi avertizez pe cei care jubilează astăzi să nu-şi frece mâinile de bucurie, nu vor scăpa. De lege nu poţi să scapi oricâte invenţii realizezi, oricâte acţiuni ostile democraţiei şi funcţionării normale ale unui sistem de justiţie realizezi, braţul legii este lung şi nu poţi să scapi. Fac un apel şi către românii care astăzi sunt nemulţumiţi de decizia preşedintelui Iohannis - bătălia continuă, bătălia pentru democraţie, bătălia pentru drepturi şi libertăţi, bătălia pentru independenţa Justiţiei. Este o bătălie care se dă în fiecare zi de fiecare cetăţean care îşi iubeşte ţara, care este preocupat de direcţia în care merge România şi care vrea să se implice pentru a ţine România pe o direcţie corectă, pe o direcţie care să-i permită fiecărui român să trăiască cu adevărat mai bine şi să îşi împlinească destinul", a afirmat preşedintele PNL.

Întrebat dacă PNL ar putea susţine referendumul pe Justiţie solicitat de USR, Orban a răspuns că, în cazul în care preşedintele Iohannis va lua o astfel de decizie, liberalii o vor sprijini.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…