OSCAR 2019 Green Book, cel mai bun lungmetraj, Rami Malek și Olivia Colman, cei mai buni actori/Lista completă a câștigătorilor

OSCAR 2019 Green Book, cel mai bun lungmetraj, Rami Malek și Olivia Colman, cei mai buni actori/Lista completă a câștigătorilor

Gala de decernare a Premiilor Oscar 2019, aflată în acest an la cea de-a 91-a ediţie, și-a desemnat câștigătorii.

”Green Book” primește premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj la Gala de decernare a premiilor Oscar 2019 din acest an. ”Green Book” a fost regizat de Peter Farrelly.

Alfondo Cuaron a fost desemnat cel mai bun regizor pentru lungmetrajul său în alb și negru, ”Roma”. Acesta este cel de-al patrulea trofeu Oscar acordat regizorului mexican. 

Olivia Colman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru interpretarea din ”The Favourite”. Actrița are la activ două Globuri de Aur, patru premii BAFTA și un Primetime Emmy Award.

Rami Malek a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru partitura din "Bohemian Rhapsody". Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Rami Malek.

 Filmul "BlacKkKlansman", de Spike Lee, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat. Premiul a fost primit de Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott şi Spike Lee.

Lungmetrajul "Green Book" a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original. Premiul a fost primit de Nick Vallelonga, Brian Currie şi Peter Farrelly, aflaţi la prima lor nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

 Mahershala Ali a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din "Green Book". Aceasta a fost a doua nominalizare la Oscar şi, totodată, acesta a fost al doilea trofeu câştigat de actorul Mahershala Ali, după cel primit pentru rolul din "Moonlight", în 2017.

Drama în alb şi negru "Roma", de Alfonso Cuaron, a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin. Aceasta a fost a noua nominalizare la Oscar pentru o producţie mexicană şi primul trofeu câştigat.

Lungmetrajul "Free Solo", de Jimmy Chin și Elizabeth Chai Vasarhelyi, a primit premiul pentru cel mai bun documentar. Pentru acest documentar, Jimmy Chin și Elizabeth Chai Vasarhelyi au fost nominalizați pentru prima dată la premiile Oscar.

Actriţa Regina King a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din "If Beale Street Could Talk", la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles. Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Regina King.

Lista completă a Câștigătorilor Oscar 2019:

Cel mai bun film: "Green Book"

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron ("Roma")

Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek ("Bohemian Rhapsody")

Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman ("The Favourite")

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Green Book")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King - "If Beale Street Could Talk"

Cel mai bun film străin: Mexic - "Roma"

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Spider-Man: Into the Spiderverse

Cea mai bună scenografie: Hannah Beachler, Jay Hart - "Black Panther"

Cel mai bun scenariu adaptat: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee - "BlacKkKlansman"

Cel mai bun scenariu original: Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly - "Green Book"

Cea mai bună imagine: Alfonso Cuaron - "Roma"

Cel mai bun montaj: John Ottman - "Bohemian Rhapsody"

Cea mai bună coloană sonoră: Ludwig Goransson - "Black Panther"

Cel mai bun cântec: "Shallow" din "A Star Is Born" - muzică și versuri de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando și Andrew Wyatt

Cel mai bun montaj de sunet: John Warhurst şi Nina Hartstone - "Bohemian Rhapsody"

Cel mai bun mixaj de sunet: Paul Massey, Tim Cavagin şi John Casali - "Bohemian Rhapsody"

Cele mai bune efecte speciale: Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles şi J.D. Schwalm - "First Man"

Cele mai bune costume: Ruth Carter - "Black Panther"

Cel mai bun machiaj: Greg Cannom, Kate Biscoe și Patricia Dehaney - "Vice"

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Bao"

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "Skin"

Cel mai bun lungmetraj documentar: "Free Solo"

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Period. End of Sentence"

Gala Oscar 2019 este transmisă în direct de postul american ABC şi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Ediţia din acest an nu are un maestru de ceremonii, după renunţarea comicului Kevin Hart, anunţat iniţial ca prezentator al galei, rolul acestuia fiind suplinit de o serie de celebrităţi, precum Helen Mirren, Michael B. Jordan, Elsie Fisher, Daniel Craig, Whoopi Goldberg, Jennifer Lopez şi Michael Keaton.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...