OUEEN of Wimbledon! Simona Halep vs Serena Williams 6-2 6-2!!!

OUEEN of Wimbledon! Simona Halep vs Serena Williams 6-2 6-2!!!

Simona Halep a evoluat perfect în finala de la Wimbledon, a făcut ceea ce trebuia să facă în fața Serenei Williams, a servit foarte bine cu primul serviciu, a făcut doar 3 erori neforțate (26 de partea americancei), a alergat pe tot terenul și și-a forțat de fiecare dată adversara să mai lovească o dată. După doar 56 de minute, Simona s-a impus cu 6-2, 6-2 și a câștigat al doilea titlu de Grand Slam, după ceea ce a fost, probabil, cel mai bun meci din carieră.

Simona Halep este prima jucătoare din România care câștigă turneul de la Wimbledon. Singurul român care a mai ajuns în ultimul act la Wimbledon, în proba de simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele finale fiind pierdute.
Simona Halep va încasa 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Serena rămâne cu 23 de titluri de Grand Slam, cu unul mai puțin decât Margaret Court, cea care deține recordul.

Simona Halep a pierdut un singur set pe tot parcursul Wimbledon-ului, împotriva Mihaelei Buzărnescu.

Serena Williams a câștigat de șapte ori turneul: 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 și 2016.

Americanca a pierdut finala în 2004, 2008, 2014, 2019.

Începând de luni, Simona va urca pe locul 4 în clasamentul WTA de simplu.

Trofeul mult râvnit, în mainile Simonei Halep:

Când câștigi primul titlu la Wimbledon, fericirea întruchipată:

Desfășurarea finalei dintre Simona Halep și Serena Williams:
 
Setul II

6-2 Serena returnează în fileu. Simona prelungește schimbul, Serena trimite afară. Încă două puncte. PRIMUL VINE CU UN SERVICIU PERFECT LA MEDIANĂ. Trei mingi de titlu pentru Simona. SERENA TRIMITE ÎN FILEU, SIMONA HALEP ESTE CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON!

5-2 Dublă greșeală a Serenei, care pare să aibă încrederea zdruncinată. Încă o ratare, de această dată mingea s-a oprit în bandă (0-30). Primul as vine într-un moment dificil pentru americancă. Încă un serviciu bun la teu (30-30). Al treilea consecutiv. Un retur mai bun, Serena se pierde din nou și dă în fileu (40-40). Simona aleargă, aleargă și aleargă și obține încă o șansă de break! Simona a plecat prea repede spre serviciul Serenei și ratează o ocazie bună. Un serviciu bun spre forehand-ul Simonei, care ratează. Serena face a 24-a eroare neforțată (Simona are o statistică incredibilă, doar trei). Minge foarte joasă a Simonei, Williams ajunge greu și mai dă o dată în fileu. Încă o minge de break. Care va fi jucată pe serviciul secund. SIMONA TRIMITE ÎN LUNG DE LINIE ȘI VA SERVI PENTRU TITLU!

4-2 Serviciul secund este din nou ezitant, Serena e iar agresivă. Dacă punctul se prelungește. Simona are șanse mari să se impună (15-15). Reverul americancei lovește banda fileului și sare în terenul Simonei, care nu mai poate ajunge. Primul serviciu intră la linie, Simona urcă în teren și închide cu forehand-ul (30-30). Încă un serviciu excelent la mediană, Serena trimite afară! Minge lungă a Serenei, Simona își confirmă break-ul!

3-2 Serena este ținută departe de minge de Simona, care aleargă foarte bine pe linia de fund. SUBLIM! Simona e pe tot terenul, are răspuns pentru toate loviturile Serenei și o exasperează pe aceasta. Retur puțin prea lung, dar Simona poate forța break-ul (15-30). Simona returnează puțin cam scurt, Serena nu pune probleme și este pasată minunat. Două mingi de break. Serena controlează punctul, dar Simona rezistă în defensivă și profită de o ratare incredibilă a americancei de lângă fileu.

2-2 Serviciul Simonei funcționează foarte bine. Punctele prelungite îi revin mai mereu Simonei. Încă un punct superb câștigat de Simona, care o lobează pe Serena și închide punctul cu un voleu, după ce americanca a rămas blocată pe centrul liniei de fund și a pornit într-o parte prea devreme.

Simona a reușit opt lovituri direct câștigătoare și a făcut doar trei erori neforțate. Serena are 13 în dreptul ambelor statistici.

Simona impreionează:

View image on Twitter
Wimbledon 
✔@Wimbledon
 
 
Live reactions to the level of tennis on show #Wimbledon

 
1,597
4:43 PM - Jul 13, 2019
 
334 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
 
1-2 Simona încearcă un retur lung, de la margine vine decizia de "out!", dar Simona cere challenge și are dreptate, punctul se va rejuca. Retur în fileu pe serviciul al doilea al adversarei... Serena Williams pune o scurtă, Simona alunecă și rămâne pe fundul terenului. O lovitură bună în contre-pied de această dată a americancei. Un retur greșit și Serena câștigă din nou fără probleme la serviciu.

1-1 Fiecare jucătoare câștigă câte un punct. O lovitură ratată de Simona, după un nou retur puternic. Când Simona o aleargă pe Serena, aceasta nu poate rezista prea mult în punct (însă pentru a face asta, Simona trebuie să servească bine cu ). Serena forțează la retur, dar ratează. Un serviciu secund mai bun, Serena trimite afară.

"Serena trebuie să înceapă să servească mai bine. Nivelul Simonei nu va coborî. E mai relaxată acum și poate oferi o mare surpriză", a declarat Wilander.

0-1 Simona începe bine și setul secund, câștigă primul punct la retur. Simona încearcă să o paseze din nou în cross pe Serena, care anticipează de această dată și reacționează vocal. Serena mai reușește o lovitură în cross și strigă . Serena urcă la fileu după un serviciu pe care Simona l-a returnat bine și ratează incredibil, punând prea multă forță în lovitură. Un lung de linie reușit al Serenei. Simona trimite puțin afară o minge lovită din alergare.

Setul I

6-2 Prim serviciu bun, retur afară al Serenei. O lovitură moale a Simonei se oprește în plasa fileului. Simona are o reacție excelentă din apărare, trimite mingea înapoi, o surprinde pe Serena și americanca nu mai apucă să ridice mingea peste fileu. Serena este foarte agresivă, dar nu ia cele mai bune decizii de lângă fileu și mai greșește o dată după ce Simona se apără minunat. Două mingi de set. Aproape de as la prima. Un serviciu secund slab, retur câștigător cu forehand-ul pentru Williams. Serviciu bun de această dată și Simona închide primul set, după ce a dominat categoric. 26 de minute au trecut de la începutul partidei.

5-2 Combinație clasică pentru Serena: serviciu la exterior, continuare în terenul liber. Simona nu pune suficientă înălțime în lovitură (30-0). Serena urcă din nou la fileu și face un punct ușor. Retur în fileu, game alb pentru Williams.

5-1 Serena controlează punctul, urcă la fileu și închide cu un demivoleu fin. Serena urcă din nou la fileu, dar Simona o pasează incredibil din apărare! Mingea a aterizat pe linie. Al patrulea punct câștigat cu reverul de jucătoarea noastră (niciunul pentru americancă). Ce unghi găsește Serena, care pune tot mai multe probleme (15-30). Prim serviciu bun pentru Halep, care trebuie să forțeze tot mai mult cu această lovitură. Simona o plimbă pe adversară, care trimite în fileu. Halep servește moale cu , Serena o pedepsește. Încă un retur câștigător pentru Serena, Simona nu are șanse cu serviciul secund. Halep mai trimite înapoi o minge la care ajunge târziu, o obligă pe Serena să mai lovească o dată și aceasta ratează lovitura (40-40). Serviciu excelent la exterior! Simona are o reacție excelentă din defensivă și izbește puternic mingea în cross! Românca a supraviețuit extraordinar în acest game.

4-1 Un serviciu la exterior pentru care Simona nu are răspuns. De data această, serviciul merge la mediană, tot pe forehand-ul româncei, care ratează. Simona se apără bine, dar Serena urcă la fileu și închide punctul. Serviciu puternic și Serena Williams punctează pentru prima oară.

Simona ajunge la toate loviturile adversarei și trimite în colțul terenului cu o lovitură în contre-pied. Ce meci face Simona!

3-0 Simona aleargă foarte bine, dar nu mai poate trimite înapoi. INCREDIBIL! Simona aleargă pe tot terenul, ajunge la toate loviturile americancei și închide punctul cu un rever în cross. Simona returnează în corpul Serenei, fileul intervine de două ori, de fiecare dată în favoarea româncei (15-30 pentru Simona). Serena lovește puternic, forehand-ul Simonei iese afară și auzim primul al americancei. Retur bun al jucătoarei noastre, Serena trimite prea lung și Simona mai are o minge de break. RETUR CÂȘTIGĂTOR PENTRU SIMONA, care s-a poziționat excelent! Halep are două break-uri în față!

Simona aleargă foarte bine, dar nu mai poate trimite înapoi.

2-0 Serena nu poate returna un serviciu bine plasat al Simonei. Halep aleargă bine, trimite un slice și Serena ratează încă o lovitură (30-0). Serena nu și-a reglat tirul, mai dă o dată în fileu cu reverul. Simona închide game-ul la 0, după ce prinde linia de două ori (Veljovic a corectat o decizie a arbitrului de linie).

1-0 Serena începe cu un serviciu bun, la exterior, pe care românca îl returnează în fileu. Simona trimite înapoi un serviciu puternic, Serena atacă, dar este pasată excelent de jucătoarea noastră. Încă un serviciu foarte bun al americancei (30-15). Williams o plimbă pe Halep pe linia de fund, dar tot ea greșește prima și trimite prea lung. Simona trimite o minge joasă în cross, Serena trimite în fileu și românca obține o primă șansă de break. Simona returnează pe centrul terenului, Serena scapă o lovitură afară și Halep începe perfect, cu un break.

Simona a servit 9 ași la această ediție a Wimbledon-ului, Serena are 45.

Daniel Dobre și Virginia Ruzici se află în loja Simonei.

Simona și Serena se încălzesc, trei minute ne despart de începutul finalei.

Marijana Veljovic este arbitrul de scaun al partidei. Serena câștigă tragerea la sorți și alege să servească prima.

Simona intră prima în arenă, urmată de Serena. Aplauze puternice din tribune.

Cele două jucătoare intră pe Centralul de la All England Club.

Wimbledon 
✔@Wimbledon
 
 
Who will be crowned the 2019 ladies singles #Wimbledon champion?

Follow it all as it happens https://twitter.com/i/broadcasts/1BdGYAeXZzQGX …

 
514
1:00 PM - Jul 13, 2019
Twitter Ads info and privacy

The Wimbledon Channel: Day 12
Wimbledon @Wimbledon
 
302 people are talking about this
 
"Serena servește pe forehand-ul Simonei, românca trebuie să stea aproape de linia de fund. Cu cât mai aproape de linie, cu atât va putea să taie mai bine unghiurile", a spus Wilander.

"Cred că sunt, de departe, cele mai bune jucătoare din lume. Simona nu trebuie să se teamă de un start mai slab de meci, trebuie să joci bine mereu în fața Serenei. Va simți mai puțină presiune (n.r. pentru că este considerată ) . Chiar dacă este clasată mai bine, Simona pornește cu șansa a doua în această finală.", a declarat Mats Wilander, la Eurosport.

Kate Middleton, ducesa de Cambridge, va asista la finală:


Wimbledon 
✔@Wimbledon
 
 
A warm welcome to the Duchess of Cambridge on ladies' day...#Wimbledon | @KensingtonRoyal

 
2,462
2:22 PM - Jul 13, 2019
 
417 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
 
Conform HotNews.ro Simona Halep este a 17-a jucătoare pe care Serena o întâlnește într-o finală de Grand Slam. Dintre acestea, americanca are un palmares negativ împotriva a trei (0-1 vs Samantha Stosur și Naomi Osaka, 1-2 vs Angelique Kerber), se află la egalitate cu Garbine Muguruza (1-1) și stă mai bine decât 12 (7-2 vs Venus Williams, 3-1 vs Maria Sharapova, 2-0 vs Victoria Azarenka și 1-0 vs Martina Hingis, Lindsay Davenport, Jelena Jankovic, Dinara Safina, Justine Henin, Vera Zvonareva, Agnieszka Radwanska, Caroline Wozniacki și Lucie Safarova.

Doar cinci dintre jucătoarele aflate în activitate au ajuns în finala a cel puțin trei turnee de Grand Slam: Serena Williams, Venus Williams, Maria Sharapova (toate patru), Angelique Kerber (Australian Open, Wimbledon și US Open) și Simona Halep (Roland Garros, Australian Open și Wimbledon).

La ora 16:00 (ora României) vor fi 22 de grade Celsius la Londra.

Pornită la drum fără să dea impresia că are așteptări prea mari, Simona Halep (7 WTA) a surprins pe toată lumea, a afișat un joc superb pe iarba londoneză și se află la un singur meci distanță de primul titlu de la All England Club și al doilea de Grand Slam din carieră (după Roland Garros 2018). Misiunea româncei va fi una foarte dificilă, urmând să o întâlnească pe Serena Williams, jucătoare care s-a impus de șapte ori la Wimbledon (va juca a 11-a finală), scrie HotNews.ro

Partida de pe Terenul Central va fi transmisă în direct pe EuroSport și LiveText pe Comisarul.ro, de la ora 16:00 (ora României).

De știut:

Până la calificarea în finala de la Wimbledon, Simona Halep a pierdut un singur set, împotriva Mihaelei Buzărnescu.

Singurul român care a mai ajuns în ultimul act la Wimbledon, în proba de simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele finale fiind pierdute.

Dacă va câștiga, Serena o va egala recordul lui Margaret Court în privința numărului de Grand Slam-uri câștigate: 24.

Pentru calificarea în finală, Halep va primi 1,175 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro) şi 1.300 de puncte WTA.

Câştigătoarea Wimbledon-ului va încasa 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Începând de luni, Simona va urca pe locul 4 în clasamentul WTA de simplu.

Ce au declarat cele două jucătoare înaintea finalei:

"Am jucat multe meciuri cu Serena, majoritatea foarte strânse. Am învăţat din ele că am o şansă. Acum, împotriva ei, voi crede în şansa mea de a câştiga. Bineînţeles, respect enorm tot ce a realizat ea, dar acum mă simt mai puternică mental în faţa ei. Vom vedea ce va fi, este o mare provocare pentru mine" - Simona Halep.

"Are multe calităţi impresionante. Evident, tenacitatea ei, capacitatea ei de a deveni din ce în ce mai bună de fiecare dată, capacitatea de a găsi putere. Nu poate fi subestimată. Este ca o mică ‘powerhouse’. A terminat anul pe locul 1 de două ori consecutiv şi simt că a revenit şi vrea să demonstreze că poate din nou. Cred că cheia întâlnirilor noastre e că nu am uitat niciodată acea înfrângere cu ea. M-a făcut să realizez la ce nivel poate ajunge și asta mă face să fiu mereu atentă să nu mai permit un astfel de meci" - Serena Williams.

Serena Williams este considerată favorită de cei mai mulți dintre specialiști, însă Simona are șansa ei. Pentru a pune mâna pe primul titlu de la Wimbledon, românca trebuie să servească bine cu și să îi pună probleme americancei la retur.

"Va fi un meci foarte tare cu Simona Halep. Serena Williams și-a ridicat foarte mult nivelul în ultima perioadă. Ambele joacă din ce în ce mai bine. Va fi însă complet diferit în finală. De ce? Halep nu va mai dicta punctele sâmbătă. Dacă Serena servește bine, va fi foarte greu. Cred că Serena va ataca foarte mult serviciul secund al Simonei. A fost fantastic ce a făcut (n.r. Simona în semifinala cu Svitolina). Se simte foarte bine pe iarbă. Se află într-un moment extraordinar. E o zi mare pentru tenisul din România", a precizat Mats Wilander.

"Cred că pentru Serena, nu e important neapărat titlul cu numărul 24 în turneele de Grand Slam, ci mai degrabă numărul 4! Doar trei femei au câştigat un trofeu important după ce au născut Evonne Goolagong, Margaret Court şi Kim Clijsters. Dar să nu uităm că Serena nu mai este invincibilă, a pierdut 4 din ultimele 6 finale majore.

Dacă Serena va evolua la acelaşi nivel, nimeni nu o poate opri! Sunt însă strategii care pot da roade. Ca să învingă, Simona trebuie să aibă un procentaj mare la primul serviciu - pe al doilea, Serena o îngroapă. De asemenea, Simona trebuie să returneze bine pe serviciul Serenei. Am văzut ce fac adversarele ei, inclusiv Strycova - stau pe linia de fund. Recomand Simonei să se uite la finala de anul trecut şi să vadă poziţia pe care a adoptat-o Angelique Kerber!" - Brad Gilbert, expert în tenis la ESNP.

"Simona a avut nevoie de un impuls din punct de vedere psihologic. Iarba trebuie să îți fie prieten, nu dușman. E o foarte bună oportunitate. Joacă cu cea mai bună jucătoare din istorie, pe cea mai bună suprafață a acesteia. Pricipalele arme sunt reverul și mobilitatea pe teren", a spus Darren Cahill pentru Eurosport.

"Serena e atât minunată pe iarbă încât Terenul Central de la Wimbledon e aproape ca o a doua casă pentru ea. Dacă Serena e sănătoasă pe această suprafață, este foarte greu să o învingi. În ultimele sale finale de Grand Slam, Serena a întâlnit adversare inconfortabile, dar simt că Simona este o adversară mai accesibilă pentru ea.

Serena știe că trebuie să o învingă pe Simona, că Simona nu se va bate singură. Dacă Serena vrea să câștige, ea trebuie să continue să joace ca în semifinală. Face totul cum trebuie în acest moment, incluzând deplasarea, ceea ce îi permite să ajungă în poziție și să reducă numărul erorilor neforțate", a declarat Martina Navratilova, potrivit wtatennis.com

"Chiar dacă nu este o părere la modă, cred că Halep va câștiga. Are toate calitățile pentru a deveni campioană. Evident că este o problemă uriașă cine îi va fi adversară, dar are determinarea, atributele fizice și jocul pentru a realiza acest lucru. Nu credeam asta la începutul competiției. Anul trecut, da, venind după câștigarea Roland Garros am crezut că este posibil. Nu știu de ce am neglijat-o așa de tare anul acesta.

Putem să îi vedem foamea de rezultate din nou. Este disperată să câștige alt Grand Slam, în mod special acesta. Jocul ei a crescut pe parcursul turneului fiind ajutată de faptul că a trecut neobservată. Dacă rămâne în control și începe puternic, poate câștiga chiar dacă nu se impune în primul set, atâta timp cât partida va fi una strânsă. S-ar putea să fie nevoită să revină, însă cred că va putea să o facă", a spus Jonathan Overend, comentator radio BBC.

Serena Williams vs Simona Halep, finala Wimbledon 2019:

Parcursul celor două jucătoare la Wimbledon:

Simona Halep
Turul I: 6-4, 7-5 cu Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 36 WTA), 1h41m
Turul II: 6-3, 4-6, 6-2 cu Mihaela Buzărnescu (România, 53 WTA), 1h51m
Turul III: 6-3, 6-1 cu Victoria Azarenka (Belarus, 40 WTA), 1h06m
Optimi: 6-3, 6-3 cu Cori Gauff (SUA, 313 WTA), 1h15m
Sferturi: 7-6(4), 6-1 cu Shuai Zhang (China, 50 WTA), 1h27m
Semifinale: 6-1, 6-3 cu Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA), 1h13m

Serena Williams
Turul I: 6-2, 7-5 cu Giulia Gatto-Monticone (Italia, 161 WTA), 1h20m
Turul II: 2-6, 6-2, 6-4 cu Kaja Juvan (Slovenia, 133 WTA), 1h34m
Turul III: 6-3, 6-4 cu Julia Goerges (Germania, 17 WTA), 1h12m
Optimi: 6-2, 6-2 cu Carla Suarez Navarro (Spania, 31 WTA), 1h04m
Sferturi: 6-2, 4-6, 6-3 cu Alison Riske (SUA, 55 WTA), 2h01m
Semifinale: 6-1, 6-2 cu Barbora Strycova, 59m

Simona Halep vs Serena Williams, meciuri directe 2-9 (abandon Serena într-un meci):

2019, Australian Open: 6-1, 4-6, 6-4 pentru Serena
2016, US Open: 6-2, 6-4, 6-3 pentru Serena
2016, Indian Wells: 6-4, 6-3 pentru Serena
2015, Cincinnati: 6-3, 7-6(5) pentru Serena
2015, Miami: 6-2, 4-6, 7-5 pentru Serena
2015, Indian Wells: Simona Halep (abandon Serena)
2014, Turneul Campioanelor (Singapore): 6-3, 6-0 pentru Serena
2014, Turneul Campioanelor (Singapore): 6-2, 6-0 pentru Halep
2013, Cincinnati: 6-0, 6-4 pentru Serena
2013, Roma: 6-3, 6-0 pentru Serena
2011, Wimbledon: 3-6, 6-2, 6-1 pentru Serena

Finale de Grand Slam disputate de cele două jucătoare:

Simona Halep
2014, Roland Garros: 4-6, 7-6(5), 4-6 cu Maria Sharapova (Rusia)
2017, Roland Garros: 6-4, 4-6, 3-6 cu Jelena Ostapenko (Letonia)
2018, Australian Open: 6-7(2), 6-3, 4-6 cu Caroline Wozniacki (Danemarca)
2018, Roland Garros: 3-6, 6-4, 6-1 cu Sloane Stephens (SUA)

Serena Williams
1999, US Open: 6-3, 7-6(4) cu Martina Hingis (Elveția)
2001, US Open: 2-6, 4-6 cu Venus Williams (SUA)
2002, Roland Garros: 7-5, 6-3 cu Venus Williams (SUA)
2002, Wimbledon: 7-6(4), 6-3 cu Venus Williams (SUA)
2002, US Open: 6-4, 6-3 cu Venus Williams (SUA)
2003, Australian Open: 7-6(4), 3-6, 6-4 cu Venus Williams (SUA)
2003, Wimbledon: 4-6, 6-4, 6-2 cu Venus Williams (SUA)
2004, Wimbledon: 1-6, 4-6 cu Maria Sharapova (Rusia)
2005, Australian Open: 2-6, 6-3, 6-0 cu Lindsay Davenport (SUA)
2007, Australian Open: 6-1, 6-2 cu Maria Sharapova (Rusia)
2008, Wimbledon: 5-7, 4-6 cu Venus Williams (SUA)
2008, US Open: 6-4, 7-5 cu Jelena Janković (Serbia)
2009, Australian Open: 6-0, 6-3 cu Dinara Safina (Rusia)
2009, Wimbledon: 7-6(3), 6-2 cu Venus Williams (SUA)
2010, Australian Open: 6-4, 3-6, 6-2 cu Justine Henin (Belgia)
2010, Wimbledon: 6-3, 6-2 cu Vera Zvonareva (Rusia)
2011, US Open: 2-6, 3-6 cu Samantha Stosur (Australia)
2012, Wimbledon: 6-1, 5-7, 6-2 cu Agnieszka Radwańska (Polonia)
2012, US Open: 6-2, 2-6, 7-5 cu Victoria Azarenka (Belarus)
2013, Roland Garros: 6-4, 6-4 cu Maria Sharapova (Rusia)
2013, US Open: 7-5, (6)6-7, 6-1 cu Victoria Azarenka (Belarus)
2014, US Open: 6-3, 6-3 cu Caroline Wozniacki (Danemarca)
2015, Australian Open: 6-3, 7-6(5) cu Maria Sharapova (Rusia)
2015, Roland Garros: 6-3, (2)6-7, 6-2 cu Lucie Šafářová (Cehia)
2015, Wimbledon: 6-4, 6-4 cu Garbiñe Muguruza (Spania)
2016, Australian Open: 4-6, 6-3, 4-6 cu Angelique Kerber (Germania)
2016, Roland Garros: 5-7, 4-6 cu Garbiñe Muguruza (Spania)
2016, Wimbledon: 7-5, 6-3 cu Angelique Kerber (Germania)
2017, Australian Open: 6-4, 6-4 cu Venus Williams (SUA)
2018, Wimbledon: 3-6, 3-6 cu Angelique Kerber (Germania)
2018, US Open: 2-6, 4-6 cu Naomi Osaka (Japonia)

Palmaresul celor două jucătoare:

De-a lungul carierei, Halep a câștigat 18 turnee (unul de Grand Slam - Roland Garros):

Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Simona a mai jucat 17 finale: Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010 (News.ro).

Serena Williams a câștigat 72 de titluri de-a lungul carierei (23 de Grand Slam - 7 Australian Open, 3 Roland Garros, 6 US Open, 7 Wimbledon):

Australian Open (2017), Roma, Wimbledon (2016), Australian Open, Miami, Roland Garros, Wimbledon, Cincinnati (2015), Brisbane, Miami, Rome, Stanford, Cincinnati, US Open, WTA Finals (2014), Brisbane, Miami, Charleston, Madrid, Rome, Roland Garros, Bastad, Toronto, US Open, Beijing, WTA Finals (2013), Charleston, Madrid, Wimbledon, Stanford, Jocurile Olimpice, US Open, WTA Finals (2012), Stanford, Toronto (2011), Australian Open, Wimbledon (2010), Australian Open, Wimbledon, WTA Finals (2009), Bangalore, Miami, Charleston, US Open (2008), Australian Open, Miami (2007), Australian Open (2005), Miami, Beijing (2004), Australian Open, Paris [Indoors], Miami, Wimbledon (2003), Scottsdale, Miami, Roma, Roland Garros, Wimbledon, US Open, Tokyo, Leipzig (2002); Indian Wells, Toronto, WTA Finals (2001), Hanovra, Los Angeles, Tokyo (2000), Paris [Indoors], Indian Wells, Los Angeles, US Open, Grand Slam Cup (1999).

Serena a pierdut 22 de finale: Wimbledon, US Open (2018), Australian Open, Indian Wells, Roland Garros (2016); Doha, Cincinnati (2013), US Open (2011), Sydney (2010), Miami (2009), Wimbledon (2008), Moscova (2007), Wimbledon, Los Angeles, WTA Finals (2004), Charleston (2003), =Berlin, WTA Finals (2002), US Open (2001), Paris [Indoors], Montréal (2000), Miami (1999).

Ultimele zece finale de la Wimbledon:

2018: Angelique Kerber (Germania) vs Serena Williams (SUA) 6-3, 6-3
2017: Garbine Muguruza (Spania) vs Venus Williams (SUA) 7-5, 6-0
2016: Serena Williams (SUA) vs Angelique Kerber (Germania) 7-5, 6-3
2015: Serena Williams (SUA) vs Garbine Muguruza (Spania) 6-4, 6-4
2014: Petra Kvitova (Cehia) vs Eugenie Bouchard (Canada) 6-3, 6-0
2013: Marion Bartoli (Franța) vs Sabine Lisicki (Germania) 6-1, 6-4
2012: Serena Williams (SUA) vs Agnieszka Radwanska (Polonia) 6-1, 5-7, 6-2
2011: Petra Kvitova (Cehia) vs Maria Sharapova (Rusia) 6-3, 6-4
2010: Serena Williams (SUA) vs Vera Zvonareva (Rusia) 6-3, 6-2
2009: Serena Williams (SUA) vs Venus Williams (SUA) 7-6(3), 6-2

 
Lista tuturor câștigătoarelor de la Wimbledon:

2018 Angelique Kerber
2017 Garbine Muguruza
2016 Serena Williams
2015 Serena Williams
2014 Petra Kvitova
2013 Marion Bartoli
2012 Serena Williams
2011 Petra Kvitova
2010 Serena Wiliams
2009 Serena Williams
2008 Venus Williams
2007 Venus Williams
2006 Amelie Mauresmo
2005 Venus Williams
2004 Maria Sharapova
2003 Serena Williams
2002 Serena Williams
2001 Venus Williams
2000 Venus Williams
1999 Lindsay Davenport
1998 Jana Novotna
1997 Martina Hingis
1996 Steffi Graf
1995 Steffi Graf
1994 Conchita Martinez
1993 Steffi Graf
1992 Steffi Graf
1991 Steffi Graf
1990 Martina Navratilova
1989 Steffi Graf
1988 Steffi Graf
1987 Martina Navratilova
1986 Martina Navratilova
1985 Martina Navratilova
1984 Martina Navratilova
1983 Martina Navratilova
1982 Martina Navratilova
1981 Chris Evert Lloyd
1980 Evonne Goolagong Cawley
1979 Martina Navratilova
1978 Martina Navratilova
1977 Virgina Wade
1976 Chris Evert
1975 Billie Jean King
1974 Chris Evert
1973 Billie Jean King
1972 Billie Jean King
1971 Evonne Goolagong
1970 Margaret Court
1969 Ann Jones
1968 Billie Jean King

Începutul Erei Open

1967 Billie Jean King
1966 Billie Jean King
1965 Margaret Smith
1964 Maria Bueno
1963 Margaret Smith
1962 Karen Susman
1961 Angela Mortimer
1960 Maria Bueno
1959 Maria Bueno
1958 Althea Gibson
1957 Althea Gibson
1956 Shirley Fry
1955 Louise Brough
1954 Maureen Connolly
1953 Maureen Connolly
1952 Maureen Connolly
1951 Doris Hart
1950 Louise Brough
1949 Louise Brough
1948 Louise Brough
1947 Margaret Osborne
1946 Pauline Betz

Între 1940 și 1945 nu s-a disputat din cauza celui de-al doilea Război Mondial

1939 Alice Marble
1938 Helen Moody
1937 Dorothy Round
1936 Helen Jacobs
1935 Helen Moody
1934 Dorothy Round
1933 Helen Moody
1932 Helen Moody
1931 Cilly Aussem
1930 Helen Moody
1929 Helen Wills
1928 Helen Wills
1927 Helen Wills
1926 Kitty Godfree
1925 Suzanne Lenglen
1924 Kitty McKane
1923 Suzanne Lenglen
1922 Suzanne Lenglen
1921 Suzanne Lenglen
1920 Suzanne Lenglen
1919 Suzanne Lenglen

Între 1915 și 1918 nu s-a disputat din cauza Primului Război Mondial

1914 Dorothea Lambert Chambers
1913 Dorothea Lambert Chambers
1912 Ethel Larcombe
1911 Dorothea Lambert Chambers
1910 Dorothea Lambert Chambers
1909 Dora Boothby
1908 Charlotte Sterry
1907 May Sutton
1906 Dorothea Douglass
1905 May Sutton
1904 Dorothea Douglass
1903 Dorothea Douglass
1902 Muriel Robb
1901 Charlotte Sterry
1900 Blache Hillyard
1899 Blache Hillyard
1898 Charlotte Cooper
1897 Blanche Hillyard
1896 Charlotte Cooper
1895 Charlotte Cooper
1894 Blanche Hillyard
1893 Lottie Dod
1892 Lottie Dod
1891 Lottie Dod
1890 Lena Rice
1889 Blanche Hillyard
1888 Lottie Dod
1887 Lottie Dod
1886 Blanche Bingley
1885 Maud Watson
1884 Maud Watson



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina