Palermo: Casa folosită ca ascunzătoare de un fost șef mafiot, transformată în post de carabinieri

Palermo: Casa folosită ca ascunzătoare de un fost șef mafiot, transformată în post de carabinieri

Casa din Palermo folosită drept ascunzătoare de fostul conducător al mafiei siciliene Toto Riina a fost transformată într-un post de carabinieri, a cărui inaugurare a avut loc sâmbătă, în prezența ministrului italian de interne, Angelino Alfano, originar din Sicilia, relatează DPA și AFP.

Născut în 1930, Toto Riina a fost arestat în această vilă în 1993, după ce fusese căutat de autorități timp de 24 de ani. Șeful organizației Cosa Nostra supranumit și 'Bestia' pentru comportamentul său deosebit de violent a fost condamnat pentru comiterea sau instigarea la un mare număr de crime, printre care și uciderea judecătorului antimafia Giovanni Falcone în 1992. Riina execută o pedeapsă pe viață într-o închisoare de maximă securitate.

'Statul a câștigat, mafia a pierdut', a declarat ministrul de interne, adăugând că 'faptul că această casă a lui Riini a devenit sediu al carabinierilor este un semn extraordinar', fiind, 'în simbolismul mafiei, cea mai mare umilință' la care puteau fi supuși membrii săi.

Noul post de carabinieri a primit numele a doi ofițeri de poliție, Mario Trapassi și Salvatore Bertolotta, care și-au pierdut viața în atentatul din 1983 în care a fost asasinat judecătorul antimafia Rocco Chinnici. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...