Până la Paşte, vreme mai caldă decât cea obişnuită pentru această perioadă

Până la Paşte, vreme mai caldă decât cea obişnuită pentru această perioadă

Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 29 aprilie - 27 mai indică temperaturi mai mari decât cele specifice până pe 6 mai, pe întreg teritoriul României.

FOTO Ștefan Both

În a doua săptămână a lunii mai, temperaturile se vor apropia de cele normale, iar în ultimul interval analizat se vor înregistra din nou valori termice peste cele normale, spun meteorologii.

În ultimele două săptămâni din luna mai, temperatura medie a aerului va avea valori uşor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţării, potrivit Agerpres.

Pe tot parcursul intevalului 29 aprilie - 27 mai, cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale în aproape toate regiunile ţării.

Săptămâna 29 aprilie - 6 mai

Astfel, în săptămâna 29 aprilie - 6 mai, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 6 - 13 mai

În săptămâna 6 - 13 mai 2024, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, posibil uşor excedentar în zonele montane.

Săptămâna 13 - 20 mai

Estimările meteorologice pentru următoarea săptămână din mai, respectiv 13 - 20 mai, arată o temperatura medie a aerului care va avea valori uşor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 20 - 27 mai

În ultima săptămână din luna mai, 20 - 27 mai, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal, în cea mai mare parte a ţării.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2004-2023.

Potrivit ANM, fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!