Panama Papers: Partidul Radical din Ucraina va iniția declanșarea procedurii de destituire a președintelui Petro Poroșenko

Panama Papers: Partidul Radical din Ucraina va iniția declanșarea procedurii de destituire a președintelui Petro Poroșenko

Liderul Partidului Radical din Ucraina, Oleg Liașko, a spus luni că formațiunea sa va începe declanșarea procedurii de destituire a președintelui Petro Poroșenko și a cerut Radei Supreme (parlamentul unicameral) crearea unei comisii de anchetă pentru investigarea dezvăluirilor din presa internațională, care a publicat numele unor înalți demnitari, între care și cel al președintelui ucrainean, care și-au plasat averile în paradisuri fiscale pentru evitarea impozitelor.

"Facțiunea Partidului Radical va iniția declanșarea procedurii de destituire a președintelui Poroșenko, în conformitate cu prevederile Articolului 111 din Constituția Ucrainei. Noi cerem crearea unei comisii parlamentare provizorii pentru investigarea faptelor legate de existența unor conturi ale președintelui Petro Poroșenko în societăți offshore", a scrie Liașko, pe pagina sa de Facebook, citată de portalul Strana.ua și Reuters.

Potrivit acestuia, este "culmea cinismului" să-ți ascunzi averea în paradisuri fiscale în timp ce "sute de soldați au murit în asediul de la Ilovaisk", din august 2014, în timpul luptelor cu rebelii separatiști proruși în estul Ucrainei.

Biroul Național Anticorupție din Ucraina (NABU) a anunțat anterior că nu va începe o anchetă împotriva președintelui Petro Poroșenko în urma publicării documentelor în afacerea "Panama Papers" din motive de imunitate.

"Refuzul Biroului Național Anticorupție de a investiga acțiunile președintelui (Poroșenko) este o dovadă a subordonării acestuia și a faptului că imită doar lupta împotriva corupției", a reacționat Liașko.

AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Gabriela Badea)

Citiți mai mult:



"Panama Papers": Putin și stabilitatea Rusiei sunt principala țintă a "dezinformărilor", acuză Kremlinul

Francois Hollande: Franța va investiga orice pistă ca urmare a dezvăluirilor în scandalul ''Panama Papers''

Băncile austriece sunt implicate în scandalul Panama Papers (presă)

"Panama Papers", documentele ce dezvăluie cum politicieni și celebrități din lumea întreagă au beneficiat de societățile offshore

Le Monde/Panama Papers: Societățile offshore, "mașina de bani" a oligarhilor din jurul președintelui Putin

Premierul islandez, pus în dificultate de revelațiile din Panama Papers

Panama Papers: Compania Mossack Fonseca se consideră victima unei "campanii împotriva vieții private"

Panama Papers: Scurgerile de informații financiare dezvăluie cum sunt ascunși banii, folosindu-se paradisurile fiscale offshore

Panama Papers — FIFA anchetează un membru al Comisiei sale de etică

Lionel Messi și legăturile sale cu o firmă din Panama


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”