Pandemia se agravează în Israel! Mai multe restricții au fost reintroduse/Netanyahu avertizează că țara „se află la un pas de carantina totală”

Pandemia se agravează în Israel! Mai multe restricții au fost reintroduse/Netanyahu avertizează că țara „se află la un pas de carantina totală”

Pandemia se agravează în Israel! Mai multe restricții au fost reintroduse/Netanyahu avertizează că țara „se află la un pas de carantina totală”.

Israelul a reintrodus luni o serie de restricții pentru a combate o creștere a numărului de infecții cu COVID-19, printre măsuri numărându-se închiderea imediat a barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de fitness și a celor pentru organizarea de evenimente, relatează Reuters și  Times of Israel .

Premierul Benjamin Netanyahu a afirmat în timpul unei ședințe speciale de cabinet dedicată crizei de sănătate că Israelul trebuie să își schimbe direcția pentru a evita o carantină mai extinsă care ar putea paraliza economia, rata șomajului atingând 20%.

Netanyahu a avertizat că țara se află la „doar un pas distanță de carantina totală”.

„Pandemia se răspândește, asta e clar ca lumina zilei. Crește zilnic și trage după ea, contrar a ceea ce ni s-a spus, un șir de pacienți în stare critică”, a declarat premierul israelian.

Un comunicat al guvernului a anunțat că pe lângă închiderea imediată a barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de fitness și a celor pentru evenimente precum și anularea evenimentelor culturale, numărul de clienți dintr-un restaurant va fi limitat la 20 înăuntru și maxim 30 în aer liber.

Numărul de persoane care se vor putea afla simultan într-o sinagogă va fi limitat la 19 credincioși iar autobuzurile vor putea transporta doar 20 de călători.

După ce a reușit în mare parte să controleze pandemia, Israelul a permis în luna mai redeschiderea școlilor, plajelor și afacerilor, însă acum autoritățile se confruntă cu o creștere abruptă a numărului de noi infecții în ultimele săptămâni.

Peste 30.000 de persoane au contractat coronavirusul în Israel, 332 pierzându-și viașa din cauza COVID-19 de la izbucnirea pandemiei pe teritoriul țării.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție