Panică în Sindicatul corupţiei. Daţi la o parte perdeaua de fum a penalilor şi păziţi-vă portofelele! Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Panică în Sindicatul corupţiei. Daţi la o parte perdeaua de fum a penalilor şi păziţi-vă portofelele! Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Risc Seismic

Deceniul de miere promis de Liviu Dragnea s-a terminat înainte de termen. Hoţia, incompetenţa şi prostia promovate de şeful PSD la nivel guvernamental şi-au produs rapid efectul şi, la 15 luni de la preluarea guvernării, economia se apropie rapid de aterizarea forţată. Semnalele se înmulţesc, iar perdelele de fum ridicate de penali şi portavocile lor din presă nu mai pot ţine prea mult adevărul ascuns. Oamenii încep să simtă efectele în propriile buzunare, iar temerile din piaţă sunt că Guvernul Dăncilă va da un nou atac la economiile românilor din Pilonul II de pensii, dezvăluie jurnalistul Cristian Pantazi pe  G4Media.ro .

Sindicatul corupţiei ne asurzeşte de săptămâni bune cu tema protocoalelor secrete Parchet-SRI. Organizaţia informală e dotată cu un buget nelimitat (furat din banii noştri), cu un uriaş trust de presă trans-moguli, cu guvern şi majoritate parlamentară la ordine. Sindicatul corupţiei încearcă să transforme un act inter-instituţional într-o catastrofă planetară, sursa subdezvoltării României. Nu, dragi penali, nu e aşa. Oricât de prost sau controversat o fi fost acel protocol, el a dus la prinderea şi condamnarea a sute de corupţi ca voi, cei care vă temeţi acum pentru viitorul vostru.

Miza Sindicatului e imensă: vrea ca prin denunţarea protocolului să obţină efecte juridice. De aceea investeşte atât de mult în demolarea fiecărei virgule din document. Iar la adăpostul zgomotului asurzitor, Sindicatul încearcă să treacă un proiect de lege care să-i lase pe corupţii condamnaţi să facă puşcăria acasă. Chiar şi pentru standardele stabilite de domnul Liviu Dragnea e prea mult. Atenţie mare din nou la Parlament în această perioadă.

Sindicatul corupţiei e însă profund incompetent. Fiind corupt, a distorsionat mecanisme şi competiţia liberă. Problema e că acest Sindicat ilegitim a ajuns la butoanele ţării. Şi, după doar un an de politici fiscale şi salariale absurde, echipa condusă de Dragnea, Vâlcov, Mişa şi Olguţa Vasilescu a ajuns la capătul sacului.

Datele macroeconomice se deteriorează rapid. Statisticile primelor luni şi modul în care e construit bugetul ne arată că guvernul Sindicatului nu mai are de unde să taie ca să susţină fanteziile salariale. A renunţat deja la marile proiecte de infrastructură, iar alte rezerve nu are. A devalizat şi companiile de stat din domenii strategice, lăsându-le fără bani de investiţii (Vezi situaţia periculoasă de pe Aeroportul Otopeni, cu pista plină de gropi).

Guvernul Sindicatului corupţiei nu reuşeşte să crească încasările bugetare pe măsura creşterii economice, aşa că a intrat în panică şi s-a pus pe decapitat Fiscul. Cheltuielile cresc însă constant. Pensionarii speciali pe care i-a produs anul trecut pun o presiune mare pe buget, la fel ca şi umflarea administraţiei cu mii de pile şi clienţi de partid. Dezmăţul bugetar cu care Sindicatul a încercat să cumpere bunăvoinţa şi tăcerea cetăţenilor a ajuns rapid să pună în pericol construcţia fragilă imaginată de finanţiştii de seral din jurul liderului suprem.

Avertismentele mediului de afaceri, ale FMI, BNR şi Comisiei Europene au fost întâmpinate cu ţâfnă superioară până acum. Centrul teleormanizat al Puterii ne informa constant că suntem incapabili să înţelegem filosofia “revoluţiei fiscale” şi a legii salarizării unitare. A fost nevoie să iasă oamenii în stradă şi să le arate fluturaşii de salariu ca să priceapă că au făcut o prostie monumentală. Şi s-au pus pe cârpit şi pe astupat găurile provocate tot de ei. Cu alţi bani, despre care nu ştim nici acum de unde vin.

Azi a venit peste ei duşul rece de la Cotroceni. Ieşit cumva din ritmul hibernal, preşedintele Iohannis le-a administrat premierului şi ministrului Muncii avertismentul concentrat: “pe fondul unor politici fiscal-bugetare imprudente și necorelate cu dinamica economică de ansamblu, există riscul ca puterea de cumpărare a românilor să scadă în continuare”. Le-a arătat realitatea pe care ei încearcă să o ascundă: măririle de salarii cu care au sedus bugetarii sunt înghiţite rapid de inflaţia galopantă. Iar vinovatul pentru inflaţie nu e BNR, cum încearcă Liviu Dragnea şi minionii săi să ne convingă, ci politicile salariale şi fiscale promovate de partidul său.

Panicat că balonul economic de desumflă rapid, Sindicatul a împins-o rapid pe Viorica Dăncilă în faţă. Replica a fost pe măsura competenţei sale: a vânturat iar teza potrivit căreia criticile la adresa Guvernului dăunează României.

Pilonul II este rezervorul de bani la care Sindicatul corupţiei nu a încetat nici o secundă să se gândească. Mai multe surse din mediul economic au avertizat de acum câteva zile că Guvernul va da atacul la economiile a milioane de contribuabili. Premierul a anunţat, impersonal, că “Se lucrează la un pachet privind Pilonul II de pensii”. A refuzat să dea orice alte detalii.

Informaţiile  G4Media.ro arată că planul PSD e următorul: va dispărea obligativitatea actuală privind contribuţia la Pilonul II de pensii, iar contribuţia va fi opţională. Aici intervine însă trucul: ca să opteze pentru pilonul II, un angajat va trebui să acţioneze (să facă o cerere, să bifeze o opţiune etc.). Dacă nu va executa respectiva acţiune, toţi banii săi pentru pensie se vor duce automat la bugetul statului, care are nevoie disperată de orice bănuţ de la cetăţeni. Şi imaginaţi-vă presiunea propagandei PSD-iste, care va face totul pentru a-i demonstra că Pilonul II nu merită efortul.

Citește materialul integral pe  G4Media.ro .

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”