Papa Francisc i-a oferit vineri premierului Viorica Dăncilă, în cadrul unei audiențe private la Palatul Cotroceni, mai multe cărți, spunându-i: ”Aceasta este o mică bibliotecă”. Printre cărțile oferite s-au numărat ”Bucuria evangheliștilor”, ”Familia”, ”Cum să avem grijă de mediu”, ”Sfințirea” și ”Tinerețea”, relatează G4Media .

La rândul său, Viorica Dăncilă i-a oferit suveranului pontif un album foto și un ceas lucrat manual în care a fost încrustatră o rocă de la vulcanul Etna, din Italia, și albastrul de Voroneț.

Viorica Dăncilă a avut vineri, la Palatul Cotroceni, o audienţă privată la Papa Francisc, aflat într-o vizită de stat şi o călătorie apostolică în România, în cadrul căreia a evocat nevoia de unitate şi solidaritate resimţită în prezent la nivelul continentului european.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, şeful Executivului a mulţumit Sanctităţii Sale pentru atenţia generoasă pe care o acordă relaţiilor cu România şi a menţionat întrevederea avută cu ocazia vizitei la Vatican, din luna mai a anului trecut.