Papa Francisc a întrerupt audienţa generală de miercuri pentru a răspunde la un apel telefonic misterios

Papa Francisc a întrerupt audienţa generală de miercuri pentru a răspunde la un apel telefonic misterios

Papa Francisc i-a surprins miercuri pe credincioşi, întrerupând audienţa generală pentru a vorbi în privat la telefon, o convorbire care a intrigat mass-media şi pe participanţi, relatează joi EFE.

Suveranul pontif era pe punctul de a încheia audienţa generală desfăşurată în Aula Paul al VI-lea a Vaticanului, când unul dintre asistenţii săi a intrat brusc în sală pentru a-i comunica ceva şi a-i înmâna telefonul mobil.


Foto: (c) Guglielmo Mangiapane/REUTERS


Papa, acoperit de asistentul său care a stat în faţa lui, a răspuns la telefon şi a vorbit pentru câteva momente cu o interlocutorul său, cu o faţă liniştită dar gesticulând cu mâinile, într-o scenă captată de camerele de televiziune.

Sfântul părinte a ieşit chiar pentru câteva momente din Aula Paul al VI-lea, pentru a se întoarce apoi şi a se despărţi de credincioşii care îl aşteptau.


Foto: (c) VATICAN CITY - Vatican City State Holy See / EPA


Este vorba de un gest neobişnuit despre care s-a scris mult în ultimele ore, însă nici Vaticanul nici mijloacele sale de comunicare nu au făcut referire la aceste momente.

Ceea ce pare evident este că era vorba de un apel urgent care nu putea fi amânat, având în vedere întreruperea audienţei generale de către asistentul său care a intrat în sală cu telefonul în mână într-un moment în care audienţa era pe cale să se încheie.


Foto: (c) VATICAN CITY - Vatican City State Holy See / EPA


Pe ecranul telefonului s-a putut citi numele arhiepiscopului Edgar Pena Parra, care a fost numit recent substitut pentru Afacerile generale ale Secretariatului de Stat al Vaticanului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria