Papa Francisc a luat prânzul cu familiile de refugiați sirieni pe care le-a adus din Grecia VIDEO

Papa Francisc a luat prânzul cu familiile de refugiați sirieni pe care le-a adus din Grecia VIDEO

Papa Francisc a luat prânzul joi cu un grup de familii de refugiați sirieni, pe care pontiful i-a adus cu avionul din Grecia în ultimele luni, a informat Vaticanul într-o declarație, citată de DPA.

Suveranul Pontif a vizitat insula grecească Lesbos în luna aprilie, și, într-un gest spontan de solidaritate, a luat cu avionul 12 rezidenți ai taberei de refugiați și le-a oferit adăpost la Roma. Alți nouă au urmat în luna iunie.

Cei 21 de refugiați au fost invitați la reședința papală de la Santa Marta pentru a lua masa alături de Francisc, de alți înalți oficiali ai Vaticanului, dar și de cei doi gardieni de la Vatican care i-au escortat pe sirieni din Lesbos, a indicat, într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke.

"Atât adulții cât și copiii au avut șansa de a vorbi cu Papa Francisc despre începerea unei noi vieți în Italia. Copiii i-au oferit papei o colecție de desene realizate de ei, iar Papa le-a oferit jucării și alte cadouri", a precizat Burke.

Refugiații sunt îngrijiți de Comunitatea din Sant'Egidio, o organizație non-guvernamentală catolică, care dispune de propria sa schemă de transport aerian a refugiaților, prin intermediul căreia transportă refugiați sirieni și irakieni din Liban.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…