Papa susţine ''obiecţia de conştiinţă'' în rândul personalului medical care refuză practicarea avorturilor

Papa susţine ''obiecţia de conştiinţă'' în rândul personalului medical care refuză practicarea avorturilor

Papa Francisc a apărat joi "obiecţia de conştiinţă" în rândul personalului medical în cazul practicării avorturilor, considerându-l un "gest de loialitate" faţă de profesia lor şi chiar "o denunţare a nedreptăţii", într-un discurs pronunţat în faţa participanţilor la o reuniune a Societăţii Italiene de Farmacie Spitalicească, relatează EFE.

Papa a profitat de ocazie pentru a-şi reitera refuzul faţă de avort. "Ştiţi că asupra acestui aspect sunt foarte clar: este vorba de omucidere şi nu ne este permis să devenim complici", a spus el.

Sfântul părinte a explicat că a fi în slujba vieţii omului este principalul scop al personalului medical, iar obiecţia de conştiinţă invocată de unii dintre ei în cazul avorturilor nu este o lipsă de loialitate, ci dimpotrivă, "un gest de loialitate faţă de profesia lor, dacă are la bază motivaţii valide".

El a adăugat că datoria lor este de a fi aproape de situaţiile concrete, mai ales faţă de femei, "astfel încât să nu ajungă să se gândească la o soluţie prin avort, pentru că, în realitate, nu aceasta este soluţia".

Papa a subliniat, de altă parte, importanţa existenţei unui sistem naţional de sănătate publică, care să fie "un element esenţial pentru a garanta binele comun şi creşterea socială a unei ţări".

Sfântul părinte a reiterat că "strategiile sanitare, îndreptate spre realizarea justiţiei şi a binelui comun, trebuie să fie sustenabile din punct de vedere economic şi etic".

În acest sens, "criteriile de gestiune şi cele financiare nu sunt unicul element de luat în considerare", a spus papa, îndemnându-i pe farmacişti "să fie cumpătaţi cu resursele pe care le gestionează, astfel încât cultura rebutului să nu le afecteze profesia".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”