„Pariez pe Halep!“: Doi câștigători de Grand Slam fac „scut“ în jurul Simonei

„Pariez pe Halep!“: Doi câștigători de Grand Slam fac „scut“ în jurul Simonei

Se înmulțesc, în continuare, teoriile și reacțiile în cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep (31 de ani, 10 WTA).

Simona Halep, afectată puternic de această poveste ultramediatizată. FOTO: Arhiva Adevărul

Când dăm la o parte însă scenariile SF, care sunt imposibil de dovedit cu probe concrete, rămânem cu cea mai mare dilemă: Ce urmează pentru Halep? Pe scurt, ea trebuie să dovedească în fața experților antidoping că n-a luat Roxadustat, substanță interzisă de categoria EPO, cu bună știință, pentru a-și mări capacitatea de efort.

Până să vedem dacă Halep va reuși acest lucru, observăm că, datorită reputației sale impecabile în circuitul WTA, construită în ultimul deceniu, ea are o susținere foarte puternică, în aceste momente dificile. Ultimul care i-a sărit în apărare a fost Horia Tecău (37 de ani). Vorbim despre actualul căpitan al echipei României de „Billie Jean King Cup“ și jucătorul cu care Simona a făcut pereche, în anii trecuți, în probele de dublu-mixt.

Horia Tecău și Simona Halep au jucat împreună la dublu-mixt. FOTO: Arhiva Adevărul

Horia Tecău și Simona Halep au jucat împreună la dublu-mixt. FOTO: Arhiva Adevărul

Am vorbit cu Simona. În aceste zile, suntem alături de ea. Tot ce pot să vă spun, cunoscând-o pe Simona, e că aş paria cariera mea că n-a luat nimic conştient. Suntem alături de ea moral şi aşteptăm, să spun aşa, o sentinţă cât mai blândă, în favoarea ei. Trece prin momente dificile în aceste zile. E într-o aşteptare în care lucrurile încă se judecă. Și, cu siguranţă, trebuie să fim alături de ea şi acum în etapa care urmează. E o sportivă puternică şi îşi doreşte să joace în continuare. Mai are multe de demonstrat în tenis. Și eu îmi doresc ca ea să iasă cât mai bine din acest episod şi să joace în continuare“, a spus Tecău pentru „Q Magazine“.

O poziție aproape identică a adoptat și australianca Rennae Stubbs (51 de ani), cu șase trofee de Grand Slam în palmares, în probele de dublu și dublu-mixt. „Gândindu-mă mai mult la această situație, pur și simplu, nu-mi vine să cred că Simona Halep ar lua conștient un medicament care crește performanța. Știu că nu cunosc toate circumstanțele, dar ea nu e acea persoană. Ce a scris și Darren Cahill despre ea îmi întărește această convingere“, a fost reacția lui Stubbs pe Twitter.

4

ani de suspendare riscă Simona Halep, dacă se va dovedi că s-a dopat pentru a-și îmbunătăți capacitatea de efort, în momentul în care a luat Roxadustat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

4 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”