Părinții lui Bogdan Olteanu, la DNA

Părinții lui Bogdan Olteanu, la DNA

Părinții fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu au ajuns luni dimineață la Direcția Națională Anticorupție.

Procurorii DNA i-au citat pe părinții lui Bogdan Olteanu pentru a fi audiați, dar și pe fosta soție a acestuia.

Potrivit unor surse judiciare, cei trei vor da declarații în fața procurorului în calitate de martori.

La intrare în sediul DNA, niciunul nu a dorit să facă declarații presei.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au interzis, la începutul lunii, lui Bogdan Olteanu să comunice cu părinții săi și fosta soție pe timpul cât de află în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...