Parlamentare2020/ Dragoş Tudorache: Intrarea în Spaţiul Schengen trebuie să reprezinte o prioritate pentru noul guvern

Parlamentare2020/ Dragoş Tudorache: Intrarea în Spaţiul Schengen trebuie să reprezinte o prioritate pentru noul guvern

Europarlamentarul Dragoş Tudorache (USR PLUS) apreciază că intrarea României în Spaţiul Schengen trebuie să reprezinte o prioritate pentru viitorul guvern.

"Au trecut 35 de ani de la momentul în care s-a născut ideea unei Europe fără graniţe, o idee care oferea cetăţenilor posibilitatea de a se mişca liber, în care bunurile şi serviciile să poată fi împărtăţite simplu şi eficient. România nu este parte a acestui spaţiu. Efectele sunt economice şi simbolice în acelaşi timp. Suntem şi nu suntem parte a Europei unite atât timp cât nu vom fi 100% parte a tuturor organismelor, instituţiilor şi programelor europene. Trebuie să devină o chestiune de ambiţie naţională, de efort comun, de parteneriat european ca România să îşi ocupe locul de drept în noua construcţie europeană. Noul guvern care va prelua puterea politică în România după 6 decembrie trebuie să aibă o listă clară de priorităţi pentru anii care urmează. Pe această listă, pe un loc prioritar trebuie să fie intrarea în Spaţiul Schengen", a scris europarlamentarul USR PLUS, luni, pe Facebook.

El a menţionat că România înregistrează "decalaje semnificative" faţă de restul Europei, decalaje care se văd în capacitatea românilor de a prospera şi de a-şi construi o viaţă mai bună.

"Singura soluţie pentru a repara situaţia, de a acoperi decalajele într-o perioadă scurtă de timp şi de a creşte implicit nivelul nostru de trai este să ne propunem proiecte naţionale care să fie prioritare şi pe care să ne concentrăm cu maximă atenţie", a mai afirmat europarlamentarul Dragoş Tudorache. AGERPRES / (AS - autor: Irinela Vişan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!