Parlamentul European va dezbate şi vota o rezoluţie despre situaţia muncitorilor sezonieri

Parlamentul European va dezbate şi vota o rezoluţie despre situaţia muncitorilor sezonieri

Parlamentul European (PE) va dezbate şi va vota în sesiunea plenară din 17-19 iunie o rezoluţie despre situaţia muncitorilor sezonieri din agricultură, dar şi servicii sociale sau turism.

Decizia a fost luată joi în Conferinţa Preşedinţilor, în condiţiile în care, neexistând aceleaşi standarde la nivel european în ceea ce priveşte condiţiile de muncă şi condiţiile sociale ale acestor lucrători, acestea s-au aplicat arbitrar, ajungându-se la abuzuri.

Această situaţie, care există de mai mulţi ani în UE dar nu a fost abordată până acum unitar la nivel european, a fost scoasă la iveală de problemele cu care s-au confruntat recent lucrători sezonieri români din Germania.

"Este nevoie de norme clare la nivel european privind contractele muncitorilor sezonieri, drepturile lor sociale şi condiţiile în care îşi desfăşoară munca atât în domeniul agriculturii, cât şi al construcţiilor, al turismului şi al serviciilor sociale'', a declarat preşedinte PLUS şi Renew Europe, Dacian Cioloş, iniţiatorul dezbaterii, conform unui comunicat de presă transmis de PLUS.

Potrivit acestuia, rezoluţia PE va trebui să conţină problemele de mobilitate ale muncitorilor, o mai bună coordonare între statele membre, drepturi sociale egale, o implementare mai riguroasă a legislaţiei în vigoare, coordonarea cu partenerii sociali din ţările gazdă şi necesitatea unor campanii de informare asupra drepturilor pe care aceşti oameni le au. E nevoie de norme europene clare şi de măsuri de protecţie şi prevenţie, dar şi de ajutor pentru perioada crizei COVID-19.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e