Patriarhul Daniel îndeamnă părinții să acorde mai mult timp copiilor

Patriarhul Daniel îndeamnă părinții să acorde mai mult timp copiilor

Conținutul și calitatea comunicării dintre părinți și copii constituie cheile reușitei educației, subliniază patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, într-un mesaj adresat cu prilejul Duminicii Părinților și a Copiilor, îndemnând mamele și tații să acorde mai mult timp fiilor și fiicelor lor.

"Îi îndemnăm pe părinți să acorde mai mult timp copiilor, să-i ajute să-și păstreze sănătatea sufletească și trupească, să cultive libertatea de a face binele și de a aduce bucurie celor din jurul lor. Pe copii îi îndemnăm să își iubească părinții și să se roage pentru ei, întrucât prin ei Dumnezeu le-a dăruit viața și tot prin ei îi ajută să-și împlinească vocația lor de-a crește spiritual în iubire față de Dumnezeu și de oameni", afirmă întâistătătorul BOR, în mesajul transmis AGERPRES.

Potrivit patriarhului, "familia creștină este binecuvântare și icoană a iubirii lui Dumnezeu pentru umanitate, un spațiu sacru al lucrării harului Preasfintei Treimi, orientat spre viață și iubire eternă".

"De aceea, creșterea copiilor trebuie realizată cu iubire părintească și responsabilitate deplină, prin rugăciune și educație pentru fapte bune. Cu ajutorul părinților și al celorlalți membri ai familiei, copilul își formează prima imagine despre lume și societate, învață credința în Dumnezeu și cultivă dragostea și respectul față de semeni", arată înaltul ierarh.

PF Daniel accentuează că "autoritatea părinților nu trebuie să se întemeieze pe constrângere sau violență, ci pe iubire, dialog și sprijin".

"Conținutul și calitatea comunicării dintre părinți și copii constituie cheile reușitei educației creștine. Familia creștină, compusă din bărbat, femeie și copii, reprezintă spațiul intim cel mai de preț pentru cultivarea iubirii conjugale, părintești, filiale și frățești. Lipsa de iubire și de comuniune în familie duce la înstrăinare între membrii acesteia, la violență conjugală și domestică, la divorț, la alcoolism, la abandon școlar etc., cu efecte dramatice pentru copii", spune patriarhul.

Prima duminică după data de 1 iunie a fost numită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Duminica Părinților și a Copiilor, pentru a cultiva mai intens comuniunea de iubire și respect dintre părinți și copii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”