Paul Stănescu despre şeful SPP: Nu m-am plâns la Dragnea; le-am spus colegilor în CExN

Paul Stănescu despre şeful SPP: Nu m-am plâns la Dragnea; le-am spus colegilor în CExN

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat joi că nu i s-a plâns preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, referitor la şeful SPP, ci le-a povestit colegilor din Comitetul Executiv Naţional al partidului, adăugând că nu a vrut să sesizeze Parchetul în acest caz.

Prezent joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Paul Stănescu a fost întrebat de jurnalişti de ce nu a sesizat Parchetul în legătură cu şeful SPP şi a preferat "să se plângă" lui Liviu Dragnea.

"Nu m-am plâns la Dragnea. Eu am spus asta în Comitetul Executiv. Nu m-am plâns la Dragnea. În Comitetul Executiv Naţional, le-am spus colegilor mei exact ce v-am spus şi dumneavoastră. (...) Nu am vrut (să sesizeze Parchetul - n.r.)'', a spus el.

Răspunzând unei întrebări, Paul Stănescu a declarat că nu are nevoie de paza SPP, deoarece este un om liber şi nu are o problemă să se plimbe pe stradă.

"Am fost validat de preşedintele României ca ministru, cred că în 18 octombrie. Şi de la început am spus, ca viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării atunci, că nu vreau să am pază SPP pentru că eu consider că nu am de ce să mă păzesc. Eu, ca cetăţean liber, merg oriunde, mă plimb pe stradă, nu am o problemă din punctul ăsta de vedere. Sunt vicepremier al României, dar sunt un om liber şi mă pot plimba, mă pot duce unde vreau eu şi nu am nevoie de paza", a spus Paul Stănescu.

Totodată, vicepremierul a fost întrebat cum vede decizia de a nu se constitui o comisie parlamentară cu privire la SPP.

"Cred că, până la urmă, este o decizie politică de a înfiinţa această comisie. Nu cred că este o decizie aşa, luată de cineva anume. Este o decizie politică şi trebuie lămurite foarte multe lucruri. Sunt de câţiva ani la minister şi am foarte mulţi oameni cu care lucrez. Există o mare presiune asupra lor. Toată lumea în ministere sau cel puţin în ministerul meu spune următorul lucru: 'De ce să semnăm lucrurile astea?'. Cu toate că el este plătit pentru chestiile alea. 'Că mi-e frică, că oricând eu pot să mă duc în altă parte'. Şi este foarte complicat. Eu cred că trebuie să devenim o societate normală, ca şi partenerii noştri din UE. În momentul în care cineva este vinovat pleacă în altă parte, dar nu tot timpul să existe suspiciuni rezonabile, parcă aşa se numesc, să îţi fie frică să faci lucruri, pentru că o societate nu se poate dezvolta sub presiune", a afirmat Paul Stănescu.

În legătură cu dosarul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care DNA cere confirmarea redeschiderii urmăririi penale pe numele lui, Stănescu a spus că procesul s-a amânat pe 22 februarie.

"S-a analizat redeschiderea dosarului, dacă este sau nu în regulă. Atât pot să vă spun. Îmi doresc un singur lucru, să respecte legea", a precizat Paul Stănescu.

Presa nu a avut acces la proces.

La sfârşitul lunii trecute, ministrul Stănescu spunea că Lucian Pahonţu, şeful SPP, i-a transmis printr-un "prieten" că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi 'executat' până în martie şi că el ar putea prelua "şi partidul chiar".

"A venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită, la două săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării, că e foarte bine să colaborez, pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar", a susţinut Stănescu la Parlament.
AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei