Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

În rețelele de socializare a devenit virală informația potrivit căreia președintele chinez Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu.

Multe persoane din rețelele sociale chineze vorbesc despre faptul că Xi se află deja în arest la domiciliu după ce seniorii Partidului Comunist Chinez l-au retras din funcția de șef al Armatei de Eliberare a Poporului (PLA).

Deși mass-media chineză nu a confirmat zvonurile, mesaje vorbesc despre persoane chineze din cercul politic care sugerează că președintele Xi Jinping a fost arestat la domiciliu de către Armata Populară de Eliberare (PLA).

Evenimentul ar veni la o zi după ce Bloomberg a informat că o instanță chineză a condamnat un fost oficial de top al securității la închisoare pe viață, ca urmare a represiunii împotriva „clicii politice” pe care acesta ar fi condus-o împotriva lui Xi Jinping, cu doar câteva săptămâni înainte de o remaniere crucială a Partidului Comunist.

Jennifer Zeng, o activistă chineză pentru drepturile omului care acum locuiește în SUA, a postat un videoclip pe Twitter, susținând că PLA se îndrepta spre Beijing.

„Vehicule militare PLA care se îndreaptă spre Beijing pe 22 septembrie. Pornind din județul Huanlai, lângă Beijing și terminând în orașul Zhangjiakou, provincia Hebei, întreaga procesiune se întinde până la 80 km. Între timp, zvonurile spun că Xi Jinping a fost arestat după ce seniorii CCP l-au îndepărtat din funcția de șef al PLA”, se precizează textul în mesajul activistei.

Informațiile sugerează, de asemenea, că aproape 60% dintre zborurile din China au fost suspendate vineri, fără nicio explicație.

Zvonurile au sugerat, de asemenea, că Li Qiaoming, general activ în cadrul Armatei Populare Chineze de Eliberare (PLA), l-ar fi putut înlocui pe Xi Jinping ca președinte.

India este printre primele țări în care unele personalități au a reacționat la aceste informații neconfirmate. Printre liderii indieni, Subramanian Swamy, fost președinte al partidului Janata Party, a postat pe acest subiect.

„Un nou zvon de verificat: Xi jingping este în arest la domiciliu la Beijing? Când Xi s-a aflat recent la Samarkand, liderii Partidului Comunist Chinez trebuiau să-l fi retras pe Xi din conducerea armatei partidului. Apoi a urmat arestul la domiciliu. Așa este zvonul”, a scris Swamy pe Twitter.

Partidul Comunist Chinez se va reuni luna viitoare la al XX-lea Congres

Amintim că pe 16 octombrie va avea loc Congresul Partidului Comunist Chinez (PCC). Congresul are loc o dată cinci ani.

Xi Jinping ar urma să fie reales în postul de secretar general al PCC pentru un al treilea mandat, inedit, după un amendament la Constituţie.

Congresul, al 2XX-lea de la crearea PCC în 1921, ar urma de asemenea să ducă la o schimbare majoră a componenţei comitetului permanent al biroului politic, organism atotputernic, format din şapte membri şi adevăratul deţinător al puterii în China. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale