Pentagonul își actualizează manualul de război pentru a limita pierderile civile

Pentagonul își actualizează manualul de război pentru a limita pierderile civile

Pentagonul a difuzat marți o versiune adusă la zi a regulilor sale militare pe timp de război, care cuprind de acum înainte mai multe elemente destinate să limiteze pierderile civile, transmite AFP.

Manualul de război actualizat oferă astfel exemple de precauții care trebuie luate de militarii americani: avertizarea, atunci când este posibil, sau efectuarea unei evaluări detaliate, pentru anticiparea oricăror victime civile.

"Este esențial să protejăm civilii în conflictele armate și este important ca procedurile noastre să fie clare și practice", a notat Jennifer O'Connor, consilieră juridică a Pentagonului.

"Această nouă versiune a manualului este mai clară și reflectă importante dezvoltări, precum recentul ordin executiv, semnat de președinte, privind victimele civile", a adăugat ea.

Barack Obama a validat într-adevăr în iulie un text care oferă mai multe detalii despre "cele mai bune proceduri" care pot fi aplicate în special în caz de bombardament aerian.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?