Pentagonul somează Rusia să retragă "imediat" convoiul din Ucraina

Pentagonul somează Rusia să retragă "imediat" convoiul din Ucraina

Departamentul american al Apărării somează Rusia să retragă "imediat" convoiul trimis în estul Ucrainei fără aprobarea Administraţiei de la Kiev, ameninţând cu noi sancţiuni.

Pentagonul somează Rusia să retragă "imediat" convoiul din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trimiterea camioanelor reprezintă o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ucrainene de către Rusia", a declarat, potrivit AFP, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Rusia trebuie să retragă imediat aceste vehicule şi personalul de pe teritoriul Ucrainei", a adăugat Kirby, ameninţând Moscova cu noi sancţiuni internaţionale.

"Rusia nu poate trimite vehicule, persoane sau mărfuri în Ucraina, oricare ar fi forma acestui convoi umanitar sau sub niciun alt pretext, fără permisiunea Kievului", precizează oficialul american.

Camioane din "convoiul umanitar" rus au traversat, vineri, frontiera, intrând pe teritoriul ucrainean. Moscova a anunţat că a decis să trimită convoiul către Lugansk, în estul Ucrainei, apreciind că toate "pretextele" pentru întârziere au fost epuizate. Potrivit unor surse locale, zeci de camioane ruse au ajuns deja în bastionul separatist Lugansk.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”