PERCHEZIŢII într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ. Trei persoane, reținute

PERCHEZIŢII într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ. Trei persoane, reținute

Peste 61.000 de euro, 3.900 de lei, laptop-uri şi documente contabile au fost ridicate de poliţiştii ieşeni, în urma a 4 percheziţii efectuate ieri, în judeţele Iaşi şi Suceava, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor. Trei persoane au fost reţinute.

La data de 4 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat 4 percheziţii, în judeţele Iaşi şi Suceava, la 3 persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 2.700.000 de lei, prin evaziune fiscală. 

În urma percheziţiilor, au fost ridicați 61.330 de euro, 3.900 de lei, 2 unităţi informatice şi documente contabile.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii (sechestru judiciar) pe imobilele persoanelor în cauză, în valoare de aproximativ 350.000 de lei.

La sediul poliţiei au fost aduse trei persoane, pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, acestea au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Activităţile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi a luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Iași și Suceava.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției  Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”