Percheziții la oncologi din Mehedinți

Percheziții la oncologi din Mehedinți

În această dimineață, poliţiştii specializați în investigarea criminalităţii economice efectuează 10 percheziții, în Mehedinți, la sediile unor agenţi economici şi domiciliile unor persoane fizice ce au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale oncologice. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de estimat la aproape 550.000 euro.

Astăzi, 3 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au efectuat 10 percheziţii la domiciliile reprezentanţilor legali şi la sediile societăţilor administrate de aceştia, cu activităţi în domeniul farmaceutic şi prestări servicii medicale oncologice.

Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri, conflict de interese, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2015, s-au obţinut fonduri ilegale de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, de aproximativ 550.000 de euro, prin decontarea unor reţete medicale fictive, fără ca pacienţii să beneficieze în realitate de medicamente sau tratamentul prescris.

Polițiștii urmează să ridice documente pentru probarea activităţii infracţionale, înscrisuri ce vor fi expertizate de specialişti în domeniu.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Detaşamentului Mobil din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

3 Așa o fi?

4 S-ar putea să nu mintă! / Dragnea spune că Ordonanța 13 a fost ideea lui Marian Neacşu și a lui Marcel Ciolacu

5 Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”