Percheziții la Rin Grand Hotel, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5 milioane euro

Percheziții la Rin Grand Hotel, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5 milioane euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și polițiști din cadrul IGPR - Direcția de Investigare a Criminalității Economice efectuează, miercuri dimineața, percheziții la Rin Grand Hotel, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al PCAB, procurorii și polițiștii fac percheziții pe raza municipiului București și a județului Ilfov, la punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale, în vederea ridicării de documente financiar — contabile și înscrisuri necesare soluționării unei cauze penale în care sunt vizate infracțiuni de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2007 — 2016, societățile comerciale implicate, având ca obiect de activitate construcții de ansambluri rezidențiale și hoteluri, nu ar fi declarat la organele fiscale sumele datorate cu titlu de TVA, aferente imobilelor vândute, fapt care a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 5 milioane de euro.

În cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penală începută in rem.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”