Percheziții la societăți comerciale și instituții nebancare, în Argeș și Mehedinți

Percheziții la societăți comerciale și instituții nebancare, în Argeș și Mehedinți

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează, miercuri, nouă percheziții domiciliare la locuințele unor persoane, precum și la sediile unor societăți comerciale și instituții financiare nebancare, din județele Argeș și Mehedinți.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, descinderile se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire a instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iunie — octombrie, cei vizați ar fi obținut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la șase instituții financiare nebancare de tip CAR pe pe raza județelor Argeș și Mehedinți, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, prejudiciul se ridică la peste 150.000 de lei, reprezentând sume de bani obținute fraudulos cu titlu de împrumut și nerambursate.

La perchezițiile desfășurate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș participă și luptători ai Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cele două județe, acțiunea beneficiind de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Ceva mai penibil nu există...

3 Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sun…

4 Așa o fi?

5 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește