Pericolul major din spatele pastilelor și al ceaiurilor-minune pentru slăbit: „Pot apărea grave probleme de sănătate”

Pericolul major din spatele pastilelor și al ceaiurilor-minune pentru slăbit: „Pot apărea grave probleme de sănătate”

În plin sezon cald, foarte multe persoane își doresc să aibă un corp de invidiat. Astfel, mulți oameni apelează la tot felul de metode prin care să scape de kilogramele în plus. Cu toate acestea, susțin doctorii, acestea pot fi un real pericol pentru sănătate și pot duce la afecțiuni grave.

Pastile de slăbit SURSĂ realitateadevaslui.net

Astfel, specialiștii nu recomandă să urmăm dietele pe care le găsim pe diverse site-uri, recomandate de falși specialiști, dacă dorim să evităm problemele grave de sănătate.

,,Este o țeapă la un click distanță"

De foarte multe ori, cei care doresc să slăbească găsesc soluții în mediul online. Cu toate acestea, medicii nu recomandă să urmăm sfaturile găsite pe internet, deoarece ele sunt doar o mare amăgire.

,,Este important să știm că putem ajunge direct la spital din cauza curelor de slăbire haotice. De foarte multe ori este o mare țeapă la un click distanță. Astea sunt medicațiile minune care se găsesc pe internet. Ele reprezintă pericole pentru sănătate, pentru că nu le verifică nimeni. O cură de slăbire trebuie să țină cont de mai mulți factori: vârstă, sex, patologii asociate. Principiile alimentare trebuie să fie echilibrate, iar multe patologii preexistente pot fi agravate de aceste ceaiuri sau pastile-minune. Este nevoie de un nutriționist, dacă ne propunem să slăbim și dacă ne permitem acest lucru. Cu toate acestea, este important să avem un regim alimentar echilibrat și să facem activitate fizică", a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.

Ce recomandă medicii

Pe lângă consultarea unui nutriționist și personalizarea unei diete, medicii susțin că există mai multe metode eficiente prin care putem să ne ferim de kilogramele în plus. Astfel, activitatea sportivă și alimentația corectă ar fi doar două puncte importante. Cu toate acestea, susțin doctorii, faptul că nu există suficiente terenuri de sport accesibile este un impediment.

,,Cel mai important este să avem un regim alimentar echilibrat și să facem activitate fizică. Problema este că, de multe ori, în România nu prea găsim terenuri de sport, iar abonamentele la sală nu sunt accesibile pentru oricine. Trebuie să găsim soluții, oamenii să aibă acces pe terenurile de sport ale școlilor. Astfel vom putea evita problemele care apar din cauza metodelor minune de slăbit, precum tulburările cardiovasculare sau agitația psihomotorie", a adăugat medicul ieșean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB