PES va acorda asistență social-democraților români în campaniile electorale

PES va acorda asistență social-democraților români în campaniile electorale

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a primit asigurări, în urma unor întrevederi avute la Bruxelles cu reprezentanți ai PES, că social-democrații din România vor primi "asistență" în campaniile electorale pentru alegerile locale și parlamentare de la colegii europeni.

În discuțiile purtate la sediul Parlamentului European cu președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Serghei Stanișev, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din PE, Gianni Pittella, și liderul delegației social-democrate suedeze în Parlamentul European, Marita Ulvskog, Liviu Dragnea a prezentat actuala situație politică din țară, punctând că 2016 este un an electoral și că România este condusă de un guvern tehnocrat care "și-a asumat un program minimal agreat de Parlament și care prevede organizarea de alegeri corecte și imparțiale".

"Liderul social-democrat a menționat faptul că în PSD se lucrează intens la pregătirea campaniei electorale, fiind lansat în acest sens un program ambițios de deschidere a partidului către societatea civilă, ai cărei membri sunt invitați să se implice în politică și să candideze pe listele PSD, un partid aflat în plin proces de modernizare. Liderul PSD a primit asigurări de la președintele Stanișev că PES va acorda asistență social-democraților români în campaniile electorale, acesta fiind un prim pas către intensificarea relațiilor dintre PSD și celelalte partide socialiste din Europa. De asemenea, cei doi lideri au convenit să colaboreze mai strâns pe chestiuni de politică regională, cu referire în special la situația din Ucraina și Republica Moldova, dar și în ceea ce privește lansarea unui program comun european pentru tineri", se arată într-un comunicat de presă remis, marți, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cursul întrevederilor a fost abordată și chestiunea admiterii României în Spațiul Schengen, Liviu Dragnea primind asigurări cu privire la sprijinul socialiștilor europeni și în acest demers.

"În acest context, liderul socialist din PE, Gianni Pittella, a susținut că suspendarea acordului de liberă trecere și reintroducerea controalelor la frontieră de către statele membre ale zonei Schengen nu este o soluție, ci, dimpotrivă, poate duce la distrugerea Europei. Cu acest prilej, liderul PSD a convenit cu dna. Marita Ulvskog să intensifice relațiile dintre socialiștii români și suedezi, atât în ceea ce privește coordonarea grupurilor din Parlamentul European pe dosarele privind politici publice, dar și în ceea ce privește relațiile bilaterale dintre cele două state, mai ales că având experiența a 44 de ani de guvernare monocoloră, social-democrații suedezi pot oferi modele valoroase colegilor din România, în timp ce noi le putem oferi numeroase oportunități de afaceri investitorilor din Suedia", se menționează în comunicat.

Liviu Dragnea a propus organizarea, la București, a unei conferințe a liderilor socialiști din Europa, "ocazie cu care să se poarte discuții privind un viitor comun al stângii și în care să se identifice soluții viabile pentru nevoile oamenilor".

Președintele PSD a fost invitat, la rândul său, să participe la întâlnirile liderilor PES membri în Consiliul European, urmate de vizite în mai multe cancelarii europene conduse de partide de stânga.

La discuțiile purtate de liderul PSD au participat și europarlamentarii Viorica Dăncilă, liderul grupului socialiștilor români din PE, Victor Boștinaru, vicepreședintele Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din PE, și Victor Negrescu, președintele PES Activists România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA