Peste 1.000 de protestatari la Târgu Mureș

Peste 1.000 de protestatari la Târgu Mureș

Peste 1.000 de persoane protestează, sâmbătă seara, în fața Instituției Prefectului - Județul Mureș, împotriva modului în care au fost elaborate și emise OUG de modificare a Codurilor penale și proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse.

*LIVE UPDATE Protest în București: Peste 90.000 de persoane în Piața Victoriei (FOTO/VIDEO)

Anunțul premierului, Sorin Grindeanu, potrivit căruia Ordonanța de Urgență privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată duminică, în ședință de guvern, a fost primit cu scepticism de către protestatari, care au afirmat că vor manifesta în stradă până când actul normativ va fi anulat, iar cei responsabili pentru emiterea acestuia vor demisiona.

În timpul protestelor din județul Mureș manifestanții au scandat lozinci împotriva modului de adoptare a OUG nr. 13/2017, cerând abrogarea actului, precum și împotriva liderului PSD Liviu Dragnea și a partidului de guvernământ: 'PSD — Ciuma roșie!', 'DNA să vină să vă ia!', 'Abrogați și plecați!', 'Nu vrem hoție, vrem democrație!','Drangea, nu uita, România nu-i a ta!', 'Jos mafia! Sus Justiția!', 'Data viitoare, haideți la votare!', 'PSD nu uita, țara asta nu-i a ta!'.

Proteste împotriva modului în care Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse au fost organizate în majoritatea orașelor din județul Mureș.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș; editor: Nona Jalbă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...