Peste 30.000 de salariați din administrația publică sunt joi în grevă generală

Peste 30.000 de salariați din administrația publică sunt joi în grevă generală

Membrii de sindicat din administrația publică vor întrerupe joi activitatea, protestând astfel față de neaplicarea legii salarizării unitare. Potrivit lui Petru Dandea, vicepreședinte CNS Cartel Alfa, la nivel național peste de 30.000 de oameni vor fi joi în grevă generală.

''Am încercat să găsim soluții printr-un dialog cu reprezentanții Guvernului, dar nu am putut până în acest moment să avem un punct de vedere comun. Mai bine de 20 de clase de salarizare se află la pragul salariului mediu sau chiar sub acest prag. Aproximativ 25% din personalul din administrația publică se află în zona salariului minim, sub 1.000 de lei. Amânarea acestei legi este complet aberantă din punctul nostru de vedere'', a explicat, marți, Petru Dandea, într-o conferință de presă.

Greva va începe odată cu demararea programului și va dura întreaga zi de lucru.

Totodată, în fața Primăriei Generale a Municipiului București, vor protesta până la 600 de salariați în intervalul orar 10,00 — 12,00.

Potrivit unui comunicat al CNS Cartel Alfa, remis miercuri AGERPRES, alte revendicări ale sindicaliștilor din administrație vizează reglementarea și liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii. De asemenea, sindicaliștii din administrație cer creșteri salariale sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

"CNS Cartel ALFA susține revendicările tuturor lucrătorilor din administrație prin care se promovează o politică de salarizare unitară cu respectarea principiului 'la muncă egală, salariu de valoare egală', principiile muncii decente și ale dialogului social participativ', afirmă președintele confederației sindicale, Bogdan Hossu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”