Peste 3.400 de imigranți au fost salvați în largul Libiei, anunță Garda de Coastă italiană

Peste 3.400 de imigranți au fost salvați în largul Libiei, anunță Garda de Coastă italiană

Peste 3.400 de imigranți au fost salvați vineri la bordul a 34 de ambarcațiuni improvizate în largul coastelor libiene, a anunțat Garda de Coastă italiană, care coordonează operațiunile în această zonă, relatează AFP.

"Am coordonat 34 de operațiuni de salvare. Peste 3.400 de vieți au fost salvate", a anunțat Garda de Coastă pe contul său de Twitter.

Aproximativ 1.400 dintre acești imigranți au fost salvați de nave ale Marinei italiene care patrulau în largul coastelor libiene, iar ceilalți — de nave angajate în operațiunea navală europeană anti-traficanți Sophia și de nave umanitare.

Asociația SOS Mediterana, a cărei navă Aquarius a salvat 236 de persoane, a publicat pe Twitter imagini cu femei plângând și strigându-și bucuria după ce au fost salvate.

Joi, Garda de Coastă a anunțat de asemenea că a coordonat salvarea a 1.095 de imigranți în largul Libiei.

În timp ce controversatul acordul al UE cu Turcia și închiderea rutei balcanice au stopat aproape în totalitatea sosirile de imigranți în Grecia, fluxul provenit din Africa de Vest și din Cornul Africii cu direcția Italia, prin Libia, se menține.

Conform celui mai recent bilanț al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) stabilit înainte de aceste ultime operațiuni de salvare, peste 89.000 de imigranți au ajuns pe coastele italiene de la începutul anului, un total comparabil cu cei 93.000 înregistrați între ianuarie și iulie 2015.

În schimb, peste 3.000 de imigranți au murit în astfel de călătorii în acest an, conform ultimelor estimări ale Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), în special în partea centrală a Mării Mediterane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor