Peste 36.000 de angajaţi din MAI şi MApN - zilnic, la datorie, în perioada sărbătorilor pascale

Peste 36.000 de angajaţi din MAI şi MApN - zilnic, la datorie, în perioada sărbătorilor pascale

Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi lucrători de la alte structuri ale MAI, precum şi poliţişti locali şi militari din cadrul MApN vor acţiona, zilnic, în perioada 17 - 20 aprilie, pentru a asigura respectarea măsurilor dispuse prin ordonanţele militare, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi asigurarea intervenţiilor în alte situaţii care ar pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

* În fiecare zi, vor fi la datorie peste 14.000 de poliţişti, una dintre misiunile principale fiind intensificarea măsurilor de monitorizare şi control în cazul traficului rutier şi verificarea respectării condiţiilor de deplasare a persoanelor. De asemenea, vor fi desfăşurate acţiuni care au ca scop combaterea faptelor ce pot pune în pericol sănătatea populaţiei cu accent pe comercializarea de produse specifice sărbătorilor pascale, precizează MAI.

În plus, echipajele de Poliţie, în colaborare cu celelalte autorităţi competente, au în atenţie prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul silvic şi a tuturor infracţiunilor de drept comun, prin mijloace de prevenire, cât şi prin acţiuni de combatere şi anihilare.

* Totodată, în contextul măsurilor dispuse pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, dar şi pentru misiunile cotidiene de asigurare a ordinii publice, sunt mobilizaţi în medie, zilnic, aproximativ 7.000 de jandarmi.

Peste 1.200 de jandarmi vor verifica zilnic parcurile şi alte zone de agrement pentru a se asigura că restricţiile de deplasare a persoanelor, dispuse prin ordonanţele militare, sunt respectate.

* Aproximativ 4.000 de poliţişti locali şi 1.500 de militari din cadrul MApN vor acţiona zilnic în sistem integrat în dispozitivele realizate de MAI.

* Peste 5.000 de pompieri sunt pregătiţi zilnic pentru executarea misiunilor specifice. Salvatorii asigură misiunile de răspuns cu peste 3.400 mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării şi salvării persoanelor din medii ostile vieţii, precum şi pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflaţi în dificultate.

Răspunsul la urgenţele medicale va fi asigurat de peste 400 echipaje SMURD, cu autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanţe de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, motociclete SMURD şi ambulanţe pentru transport neonatologic.

* Peste 4.500 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar echipaje comune, formate din poliţişti de frontieră, jandarmi şi poliţişti, participă la misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona de frontieră.

În prezent, prin punctele de frontieră se constată o scădere a tranzitului de persoane şi autoturisme, de până la 90% faţă de perioada similară a anului trecut.

Informaţii privind situaţia din punctele de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic online, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

* Inspectoratul General de Aviaţie al MAI are pregătite pentru intervenţie, în această perioadă, 13 elicoptere.

Pentru misiunile aeromedicale, piloţii IGAv vor utiliza 8 elicoptere EC-135 în cadrul punctelor de operare aeromedicală de la Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi, Craiova, Constanţa, Arad, Galaţi şi Jibou.

De asemenea, 5 elicoptere de tip EC-135, Mi-17 şi Mi-8 sunt pregătite să acorde sprijin în misiuni de ordine şi siguranţă publică.

Elicopterele EC-135 aflate în serviciu la Galaţi şi Iaşi pot interveni în misiuni umanitare în Republica Moldova, la solicitarea autorităţilor din statul vecin.

În funcţie de tipul de misiune şi situaţia din teren, efectivele Ministerului Afacerilor Interne acţionează în echipe mixte, o atenţie deosebită fiind acordată planificării şi coordonării eficiente, în sistem integrat, la nivel teritorial şi central, precum şi alocării optime de resurse pentru intervenţie, arată MAI. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”