Peste 80 de morți și 250 de răniți într-un incendiu izbucnit într-un templu din India

Peste 80 de morți și 250 de răniți într-un incendiu izbucnit într-un templu din India

ORA 10:56 Cel puțin 105 persoane au murit și peste 350 au fost rănite după ce un incendiu de proporții a izbucnit sâmbătă noaptea în faimosul templu Puttingal Devi din Paravur, în statul Kerala (sudul Indiei), din cauza exploziei unor materiale pirotehnice, transmite duminică EFE.

Armata indiană a trimis patru elicoptere și două avioane pentru a ajuta la operațiunile de evacuare a răniților și pentru a transporta echipe medicale din diverse regiuni ale țării pentru a trata răniții, a informat Ministerul Apărării din India într-un mesaj postat pe Twitter. Premierul indian Narendra Modi va călători de la New Delhi la Kerala pentru a evalua situația, cu un avion care va avea la bord și o echipă de medici specializată în marii arși.

Potrivit presei locale, focul a izbucnit în jurul orei locale 3:30 a.m. (sâmbătă, 22:00 GMT), în timp ce oamenii sărbătoreau cu artificii, din cauza unei scântei care a căzut peste o clădire adiacentă în care erau depozitate materiale pirotehnice, unele dintre ele extrem de puternice. Martori citați de agenția IANS au declarat că flăcările au cuprins templul și s-a produs o explozie uriașă. Acoperișul templului a fost afectat de foc. Explozia a fost atât de puternică încât numeroase case pe o rază de o jumătate de kilometru au fost avariate. În momentul izbucnirii incendiului, un număr estimat între 10.000 și 15.000 de oameni — în majoritate femei și copii — asistau la evenimentul religios și la spectacolul pirotehnic.

Un reprezentant al administrației locale a declarat la postul de televiziune NDTV că templul nu avea autorizație pentru folosirea de material pirotehnic. Poliția a început o anchetă asupra reprezentanților templului și a firmei care a furnizat material pirotehnic, potrivit agenției indiene PTI.

* ORA 07:26 Peste 80 de morți și 250 de răniți într-un incendiu izbucnit într-un templu din India

Cel puțin 84 de persoane au murit și peste 250 au fost rănite după ce un incendiu de proporții a izbucnit sâmbătă noaptea în faimosul templu Puttingal Devi din Paravur, în statul Kerala (sudul Indiei), din cauza exploziei unor materiale pirotehnice, transmit duminică EFE și Xinhua.

Premierul indian Narendra Modi a descris accidentul drept "un șoc dincolo de cuvinte" și a adăugat că gândurile și rugăciunile sale merg către victimele infernului care s-a produs în timpul unui festival tradițional care avea loc la templu.

Potrivit presei locale, focul a izbucnit în jurul orei locale 3:30 a.m. (sâmbătă, 22:00 GMT), în timp ce oamenii sărbătoreau cu artificii, din cauza unei scântei care a căzut peste o clădire adiacentă în care erau depozitate materiale pirotehnice, unele dintre ele extrem de puternice. Martori citați de agenția IANS au declarat că flăcările au cuprins templul și s-a produs o explozie uriașă. Acoperișul templului a fost afectat de foc. Explozia a fost atât de puternică încât numeroase case pe o rază de o jumătate de kilometru au fost avariate.

În momentul incendiului, un număr estimat între 10.000 și 15.000 de oameni — în majoritate femei și copii — asistau la evenimentul religios și la spectacolul pirotehnic. Răniții au fost transportați la 10 spitale din zonă și, potrivit postului de televiziune NDTV, ministrul de interne din Kerala, Ramesh Chennithala, a luat "toate măsurile" în Ernakulam și Thiruvananthapuram, capitala statului, pentru ca aceștia să fie cât mai bine îngrijiți.

În Kerala este în vigoare o interdicție a folosirii de material pirotehnic pe districte, însă autoritățile emit permise punctuale pentru utilizarea acestora în timpul anumitor festivități. Autoritățile din Kerala au lansat o anchetă, în condițiile în care o astfel de tragedie nu are precedent în acest stat, unul dintre cele mai dezvoltate și mai bogate din India, faimos pentru atracțiile sale turistice, menționează Xinhua.

Totuși, accidentele la temple sunt comune în India. În octombrie 2013, peste 100 de oameni au fost uciși, după ce s-au călcat în picioare într-un templu din statul Madhya Pradesh (centrul Indiei).

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...