Peste 9.000 de angajați ai MAI, mobilizați pentru gestionarea situațiilor de urgență

Peste 9.000 de angajați ai MAI, mobilizați pentru gestionarea situațiilor de urgență

Peste 9.000 de angajați ai MAI cu aproximativ 4.500 de mijloace tehnice au fost mobilizați pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență, în contextul vremii nefavorabile.

* LIVE UPDATE IGPR: Drumurile din patru județe, porturile de la Marea Neagră și autostrada A2, închise din cauza viscolului / Cod roșu de viscol în șase județe / 42 de trenuri anulate

* LIVE UPDATE Cod roșu de ninsori și viscol, în județele Contanța și Tulcea, până la ora 18:00 / Cod roșu de viscol și vizibilitate aproape de zero pentru județele Buzău, Brăila și Vrancea, până la ora 16:00

""O primă măsură a avut în vedere transportul preventiv al persoanelor care beneficiază de dializă și al femeilor gravide. Astfel, în ultimele 12 ore, au fost transportate către unități spitalicești 622 de persoane care necesitau dializă și 126 de femei gravide", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri AGERPRES.

De asemenea, pe parcursul nopții, angajații MAI, împreună cu echipajele de deszăpezire, au intervenit în județele Călărași, Buzău, Constanța, Teleorman, Ialomița, Sibiu, Prahova, Harghita pentru salvarea persoanelor blocate în autoturisme sau autocamioane.

"Datorită intervențiilor prompte ale angajaților MAI și ai CNAIR, în niciuna dintre aceste situații nu s-au înregistrat victime, autoturismele și autocamioanele fiind repuse în scurt timp în circulație", precizează sursa citată.

MAI adresează un apel șoferilor să evite, pe cât posibil, deplasările în această perioadă. Dacă totuși deplasarea nu poate fi evitată, șoferii sunt rugați să colaboreze cu poliția și să înțeleagă faptul că decizia închiderii anumitor tronsoane de drum este luată pentru siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic.

"Pentru prevenirea unor situații periculoase pentru viața oamenilor au fost închise preventiv Autostrada A2, toate drumurile naționale din județele Constanța, Brăila, Călărași, Ialomița și Tulcea, precum și cele mai multe drumuri naționale, județene sau comunale din județul Buzău", se mai arată în comunicat.

MAI precizează că, până la acest moment, nu au fost înregistrate situații în care să fie necesară evacuarea persoanelor din locuințe. De asemenea, s-a solicitat sprijin de la Ministerul Apărării Naționale pentru intervenția pe trei sectoare de drum din județul Constanța.

Totodată, aeroporturile ''Mihail Kogălniceanu'' din Constanța, din Arad și Baia Mare sunt închise pentru curățarea pistelor. Toate porturile de la Marea Neagră au fost închise.

"Pe autostrada București-Constanța, la km 75, poliția a trimis echipaje care au organizat o coloană formată dintr-un microbuz și circa 40 de autovehicule, pentru a le escorta către o zonă sigură", se precizează în comunicat.

Acțiunile desfășurate în sprijinul populației au fost coordonate și monitorizate prin Centrul Național de Conducere Integrată din cadrul MAI, completat cu grupa operativă din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu personal din Ministerul Transporturilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”