Petre Roman: Pentru intrarea în NATO în 2004 trebuie să îi mulţumim lui George W. Bush

Petre Roman: Pentru intrarea în NATO în 2004 trebuie să îi mulţumim lui George W. Bush

Petre Roman a mai spus că a rămas în relaţii prieteneşti cu fostul preşedinte american Bill Clinton, cu care este coleg în Clubul de la Madrid, afirmând că i-a reproşat acestuia faptul că nu a susţinut, în 1997, aderarea României la NATO.

Fostul premier al României a reamintit şi momentul vizitei sale la sediul NATO, când Manfred Worner l-a pus în faţa tuturor ambasadorilor NATO, cu care a discutat peste trei ore, dar şi despre momentul 1997, când puterea de la Bucureşti a încercat să facă lobby în Statele Unite ale Americii pentru intrarea României în NATO, într-o întâlnire cu senatori democraţi şi republicani.

Actualul deputal liberal mai aminteşte momentul cel mai greu din parcursul aderării României la NATO, implicarea în războiul din Iugoslavia, în 1999. Acesta povesteşte despre atmosfera din Parlament, când s-a dat un vot pentru ca avioanele NATO să utilizeze spaţiul aerian al României în timpul operaţiunilor din Iugoslavia şi despre faptul că Ion Iliescu şi PSD s-au abţinut la vot.

Fostul premier consideră că acest moment a dus la o încredere crescută a Occidentului în România, dovadă fiind faptul că în acelaşi an ţara noastră a fost invitată să înceapă parcursul de integrare în Uniunea Europeană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 În două sate din România prețurile caselor sunt mai mari decât în București sau Corbeanca

3 Ce știe? / Surprinzătoarea declarație a lui Rareș Bogdan despre Cozmin Gușă și George Simion

4 Scârbit, Andrei Caramitru reacționează la atacurile aberante ale useriștilor după ce a îndrăznit să-l critice pe „Mesia neprihănitul”

5 Milionar în criptomonede răpit în București