Phenianul acuză CIA de un complot ce viza uciderea lui Kim Jong-Un

Phenianul acuză CIA de un complot ce viza uciderea lui Kim Jong-Un

Phenianul a acuzat vineri Agenția Centrală de Informații (CIA) a SUA de organizarea unui complot pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un, într-un comunicat difuzat de agenția oficială KCNA, într-o perioadă cu tensiuni extrem de mari legate de Peninsula Coreeană, informează AFP.

CIA și serviciile de informații sud-coreene au pregătit 'un complot vicios' implicând 'substanțe biochimice' pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean în timpul unor festivități la Phenian, se afirmă într-un comunicat al Ministerului nord-coreean pentru Securitatea Statului.

În comunicat se vorbește de asemenea despre 'un asasinat cu substanțe chimice precum o substanță radioactivă sau o nanosubstanță otrăvitoare' care constituie 'cea mai bună metodă', pentru că nu implică 'apropierea de țintă' și generează 'rezultate mortale într-o perioadă de 6 și 12 luni'.

Această acuzație survine într-un moment în care Phenianul și-a înmulțit declarațiile belicoase la adresa Coreii de Sud și a SUA, ca răspuns la retorica președintelui american Donald Trump, care se declară gata să rezolve singur, și la nevoie cu forța, problema nord-coreeană.

Tensiunile au escaladat în ultimele luni în peninsulă, pe măsură ce Coreea de Nord și-a continuat dezvoltarea programelor sale nuclear și balistic interzise, înmulțindu-și inclusiv testele de rachetă.

Unii experți sunt de părere că Phenianul este pe punctul de a întreprinde un al șaselea test nuclear.

CIA și serviciile de informații sud-coreene (IS) au 'corupt ideologic și au oferit mită unui cetățean al Republicii Populare Democrate Coreea, supranumit Kim', precizează ministerul nord-coreean. 'Îl vom demasca și vom distruge fără milă pe ultimii teroriști ai CIA și ai serviciilor de informații ale Coreii de Sud', se mai spune în comunicat, potrivit căruia complotul echivalează cu 'o declarație de război'.

'Crima plină de ură ce a fost recent descoperită și dejucată în RPDC ține de terorism nu doar împotriva RPDC, ci și împotriva justiției și conștiinței umanității și este un act de mutilare împotriva viitorului umanității', conchide comunicatul.

Nu se face nicio precizare cu privire la modul în care a fost dejucat acest complot.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!