Phenianul afirmă că racheta lansată poate purta "o focoasă nucleară mare"

Phenianul afirmă că racheta lansată poate purta "o focoasă nucleară mare"

Racheta balistică intercontinentală pe care Coreea de Nord a testat-o recent este capabilă să poarte "o focoasă nucleară mare", a afirmat miercuri agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

Dispozitivul, lansat în momentul în care Statele Unite se pregăteau să își sărbătorească ziua națională, ar putea ajunge în Alaska, potrivit experților americani.

Deținerea unei rachete balistice intercontinentale reprezintă un punct de cotitură pentru regimul comunist care a realizat deja cinci teste nucleare și dispune de un mic arsenal de bombe atomice.

Rămâne de știut dacă Phenianul este capabil să miniaturizeze o focoasă nucleară pentru montarea ei pe o rachetă și să stăpânească tehnologia pentru reintrarea acesteia în atmosferă.

Agenția KCNA a dat asigurări că lansarea de marți a răspuns "tuturor criteriilor tehnologice, inclusiv rezistența la căldură și stabilitatea structurală a focoasei", necesară pentru a reintra în atmosferă fără să fie avariată. Focoasa era realizată din fibre de carbon, potrivit agenției.

"În condiții dificile, implicând o căldură de mii de grade, presiune și trepidații, temperatura din interiorul focoasei a fost stabilă, între 25 și 45 de grade Celsius", a precizat KCNA. Dispozitivul a avut o traiectorie "perfectă" și "și-a atins ținta cu precizie", a adăugat sursa.

Statele Unite "încearcă să testeze hotărârea noastră și ignoră avertismentele noastre", a declarat numărul unu nord-coreean, Kim Jong-Un, citat de agenție în stilul indirect.

În prezent, confruntarea dintre Phenian și Statele Unite a intrat în "faza finală", a avertizat el.

Kim Jong-Un a ținut să sublinieze că Phenianul nu va supune negocierii posesia de arme nucleare și de rachete balistice, în nicio circumstanță, cu excepția cazului în care "politica ostilă și amenințările nucleare ale Statelor Unite încetează complet"

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate