Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au intervenit pentru salvarea a 4 bebeluşi de la Suceava şi Botoşani

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au intervenit pentru salvarea a 4 bebeluşi de la Suceava şi Botoşani

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă, pentru salvarea a patru bebeluşi, care au fost aduşi de la Suceava şi Botoşani la spitale din Bucureşti, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

"Astăzi, la ora 16,02, elicopterul Mi8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, format din echipaj medical aparţinând UPU - SMURD Iaşi, a decolat de la Suceava către Bucureşti, având misiunea de a transporta de urgenţă trei bebeluşi născuţi prematur. La aterizarea în Bucureşti, respectiv ora 18,02, aceştia au fost preluaţi de 3 echipaje de intervenţie pe ambulanţă de transport neonatal UTIM- SMURD Bucureşti şi transportaţi în siguranţă la Maternitatea Giuleşti în vederea acordării îngrijirilor medicale care se impun", precizează sursa citată.

Totodată, echipajul medical din cadrul UPU-SMURD Iaşi aflat la bordul elicopterului SMURD nr. 342, în serviciu la Punctul de Operare Aeromedical Iaşi, a avut misiunea de a transporta în condiţii de maximă siguranţă, de la Botoşani la Bucureşti, cel de al 4-le-a bebeluş, care prezenta malformaţii cardiace. Bebeluşul a fost preluat de un echipaj de transport neonatal UTIM- SMURD Bucureşti şi transportat în siguranţă la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Marie Curie, mai precizează sursa citată. AGERPRES / (AS - editor: Marius Frăţilă, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”