Piloții ucraineni au nevoie de doar 4 luni pentru a primi instructajul de bază pentru F-16

Piloții ucraineni au nevoie de doar 4 luni pentru a primi instructajul de bază pentru F-16

Pentru instructajul de bază, nu cel de luptă, piloții de vânătoare ucraineni ar putea avea nevoie de numai 4 luni, potrivit unei evaluări a Forțelor Aeriene ale SUA efectuată la începutul acestui an. Concluzia reiese dintr-un document publicat de Yahoo News .

FOTO Captură Youtube

Raportul a fost redactat de US Air Force după ce a evaluat doi piloți ucraineni. De precizat, unul dintre ucraineni era calificat pe MiG-29 Fulcrum și celălalt pe Su-27 Flanker și că niciunul nu a primit vreo pregătire pe F-16, cu excepția unei scurte introduceri.

Conform documentului, în afara guvernului SUA concluziile evaluarii mai pot ajunge numai la persoane autorizate din Belgia, Bulgaria, Danemarca, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia, România și Țările de Jos. Cu excepția Marii Britanii, toate aceste țări operază F-16, arată The War Zone.

Testarea piloților Kievului a avut trei scopuri, potrivit documentului:

- realizarea unei evaluări de bază a competențelor și pentru a determina fezabilitatea antrenamentului pe avioanele de luptă occidentale de generația a 4-a

- realizarea unei evaluări pentru a ajuta la dezvoltarea unei programe de instruire specializate pentru a determina o cronologie exactă de antrenament pentru trecerea la avioanele de luptă occidentale

- evaluarea aptitudinilor în limba engleză ale piloților ucraineni

Cei doi piloți ucraineni au fost apoi testați pe simulatorul de zbor F-16, desfășurând 9 evenimente pe simulator care au totalizat 11,5 ore, și s-a ajuns la concluzia că au fost capabili să efectueze o serie de manevre tehnice în condițiile simulate, cum ar fi aterizarea aeronavei după o defecțiune. De asemenea, ambii piloți au fost capabili să efectueze atacuri simulate pe baza parametrilor transmis în timpul zborului în simulator. Abilitățile demonstrate în simulator au fost, de asemenea, evaluate a fi „peste medie”. Raportul concluzionează că, „având în vedere setul de abilități demonstrat de piloții UKR AF și cerința de a dezvolta o programă specializată axată doar pe sarcini minime necesare, ~4 luni este un calendar realist de pregătire”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...