Planul de evadare al unui multimilionar, dintr-o închisoare din SUA, includea un avion privat, un iaht și un castel francez

Planul de evadare al unui multimilionar, dintr-o închisoare din SUA, includea un avion privat, un iaht și un castel francez

Planul elaborat de evadare al unui multimilionar a fost dejucat de autorități, după o investigație ce a durat două luni. Strategia sa implica un avion privat, un iaht, diverse vehicule și un castel francez.

John Manchec FOTO Twitter/ New York Post

Planul lui John Manchec îi avea drept pioni și pe unii dintre angajații săi, precum și deținuți cu care se împrietenise, de când a fost închis în Florida, sub acuzații legate de imagini de pornografie infantilă, notează SkyNews .

Planul de evadare al multimilionarului

Explicând planul, șeriful din comitatul Indian River, Eric Flowers, a spus că Manchec urma să se folosească de vizita la medic pentru a părăsi închisoarea, în timp ce complicii săi ar fi folosit spray cu piper asupra gardienilor închisorii.

El ar fi fost dus, apoi, către avionul său privat aflat în apropiere, în Fort Pierce, pentru a putea zbura în Franța, unde are și cetățenie.

Șeriful Flowers a spus că Manchec avea o programare medicală în luna aprilie, dar cineva, care știa despre planul său de evadare, l-a turnat autorităților, determinând o anchetă. Planul includea și iahtul de lux al multimilionarului, precum și diverse vehicule, drept răasplată pentru cei care îl ajutau.

Bărbatul avea o înțelegere cu colegul său de celulă, pentru a-i plăti cauțiunea. Cât au fost închiși împreună, el l-a ajutat și cu diferite aranjamente, precum procurarea alcoolului.

„Aceasta a fost adevărata afacere”, a declarat Eric Flowers.

Nu ar fi fost prima evadare din închisoare

John Manchec a mai evadat o dată , în Franța - după arestarea sa din 2014 pentru 49 de acuzații. A părăsit SUA după ce a plătit o garanție de aproape 500.000 de dolari, retrăgându-se la moșia sa medievală, Chateau Pechrigal.

Franța a refuzat să-l extrădeze, dar în cele din urmă a fost arestat în Republica Dominicană, în anul 2020 și închis în Florida.

În prezent, el încă se află în închisoarea din comitatul Indian River, fiind sancționat și din cauza planului său de evadare eșuat. Doi deținuți și doi dintre angajații săi au fost, de asemenea, acuzați de complicitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...